Aziatische kalkoenenwok met bloemkool en gember
Aziatische kalkoenenwok met bloemkool en gember

Aziatische kalkoenenwok met bloemkool en gember

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 10.7 g
Koolhydraat 72.3 g
Eiwit 35.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kalkoenensneden in reepjes.

  4. Snij de halve bloemkool in kleine roosjes en de halve ananas in gelijke stukjes.

  5. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  6. Snipper het knoflook fijn en rasp de gember fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de arachideolie in een wok en roerbak de kalkoenen reepjes samen met het fijngesnipperde knoflook, de ringetjes lente-ui en de geraspte gember 3 min. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak nog ± 5 min.

  11. Roer er de suiker, de oestersaus en de ananasstukjes onder. Laat alles goed opwarmen.

  12. Meng er vlak voor het opdienen de rucola onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kalkoenensneden in reepjes.

  4. Snij de halve bloemkool in kleine roosjes en de halve ananas in gelijke stukjes.

  5. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  6. Snipper het knoflook fijn en rasp de gember fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de arachideolie in een wok en roerbak de kalkoenen reepjes samen met het fijngesnipperde knoflook, de ringetjes lente-ui en de geraspte gember 3 min. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak nog ± 5 min.

  11. Roer er de suiker, de oestersaus en de ananasstukjes onder. Laat alles goed opwarmen.

  12. Meng er vlak voor het opdienen de rucola onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 10.7 g
Koolhydraat 72.3 g
Eiwit 35.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Wijn Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs

Bekijk het recept digitaal