- Bewaar

- Bewaar
Aziatische kippenballetjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(1 u.)
-
Voor de noedels:
-
Snij de courgette en de peultjes in schuine stukjes.
-
Snipper de rodekool fijn. Verdeel de broccoli in roosjes.
-
Hak 2 cm gember, 2 lente-uitjes en 1 plantje koriander fijn.
-
Voor de salade:
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Hak de pindanoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snij de ongeschilde komkommer en de wortelen in staafjes.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne sliertjes.
-
Snipper de spitskool fijn.
-
Hak 1 plantje koriander en 10 sprietjes bieslook fijn.
-
Maak de vinaigrette: rasp 1 cm gember en meng met het limoensap, de vloeibare honing, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. sesamolie, 2 eetl. sojasaus en 1 eetl. oestersaus. Kruid met peper en zout.
-
Voor de balletjes:
-
Snipper 2 lente-uitjes fijn en rasp of hak 2 cm gember fijn. Meng samen met het ei, het maïszetmeel, de vloeibare rietsuiker, 1 koffiel. sesamolie en 1 eetl. sojasaus onder het kippengehakt. Rol balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpongballetje.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Bedruppel een bakplaat met 2 eetl. zonnebloemolie. Schik er de kippenballetjes op en zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.
-
Rooster intussen de sesamzaadjes kort op een zacht vuur in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een wok. Voeg de broccoli, de courgette en de rodekool toe. Roerbak 2 à 3 min. Voeg het limoensap, 3 eetl. sesamolie, 3 eetl. sojasaus, 1 eetl. oestersaus en 2 cm fijngehakte gember toe.
-
Verhit 15 ml sesamolie in een pan. Snipper het knoflook fijn en voeg samen met 50 ml sojasaus, 1 eetl. rietsuiker en 1 eetl. oestersaus toe. Laat indikken tot een siroopachtige saus. Voeg de gebakken balletjes toe en roer goed tot ze helemaal bedekt zijn met saus. Bak nog enkele min.
-
Kook intussen de rijstvermicelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Voeg de peultjes toe aan de groentewok en roerbak even (ze mogen beetgaar zijn).
-
Roer net voor het serveren de rijstvermicelli onder de groenten in de wok. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en roer er de sojascheuten onder.
-
Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en meng er de vinaigrette onder.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de noedels met de fijngehakte koriander, de lente-uitjes en de geroosterde sesamzaadjes. Serveer met de balletjes en de salade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(1 u.)
-
Voor de noedels:
-
Snij de courgette en de peultjes in schuine stukjes.
-
Snipper de rodekool fijn. Verdeel de broccoli in roosjes.
-
Hak 2 cm gember, 2 lente-uitjes en 1 plantje koriander fijn.
-
Voor de salade:
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Hak de pindanoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snij de ongeschilde komkommer en de wortelen in staafjes.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne sliertjes.
-
Snipper de spitskool fijn.
-
Hak 1 plantje koriander en 10 sprietjes bieslook fijn.
-
Maak de vinaigrette: rasp 1 cm gember en meng met het limoensap, de vloeibare honing, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. sesamolie, 2 eetl. sojasaus en 1 eetl. oestersaus. Kruid met peper en zout.
-
Voor de balletjes:
-
Snipper 2 lente-uitjes fijn en rasp of hak 2 cm gember fijn. Meng samen met het ei, het maïszetmeel, de vloeibare rietsuiker, 1 koffiel. sesamolie en 1 eetl. sojasaus onder het kippengehakt. Rol balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpongballetje.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Bedruppel een bakplaat met 2 eetl. zonnebloemolie. Schik er de kippenballetjes op en zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.
-
Rooster intussen de sesamzaadjes kort op een zacht vuur in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een wok. Voeg de broccoli, de courgette en de rodekool toe. Roerbak 2 à 3 min. Voeg het limoensap, 3 eetl. sesamolie, 3 eetl. sojasaus, 1 eetl. oestersaus en 2 cm fijngehakte gember toe.
-
Verhit 15 ml sesamolie in een pan. Snipper het knoflook fijn en voeg samen met 50 ml sojasaus, 1 eetl. rietsuiker en 1 eetl. oestersaus toe. Laat indikken tot een siroopachtige saus. Voeg de gebakken balletjes toe en roer goed tot ze helemaal bedekt zijn met saus. Bak nog enkele min.
-
Kook intussen de rijstvermicelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Voeg de peultjes toe aan de groentewok en roerbak even (ze mogen beetgaar zijn).
-
Roer net voor het serveren de rijstvermicelli onder de groenten in de wok. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en roer er de sojascheuten onder.
-
Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en meng er de vinaigrette onder.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de noedels met de fijngehakte koriander, de lente-uitjes en de geroosterde sesamzaadjes. Serveer met de balletjes en de salade.