Aziatische kippenballetjes
Aziatische kippenballetjes

Aziatische kippenballetjes

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 690 kcal
Vet 36.2 g
Koolhydraat 54.5 g
Eiwit 32 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (1 u.)

  3. Voor de noedels:
  4. Snij de courgette en de peultjes in schuine stukjes.

  5. Snipper de rodekool fijn. Verdeel de broccoli in roosjes.

  6. Hak 2 cm gember, 2 lente-uitjes en 1 plantje koriander fijn.

  7. Voor de salade:
  8. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  9. Hak de pindanoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  10. Snij de ongeschilde komkommer en de wortelen in staafjes.

  11. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne sliertjes.

  12. Snipper de spitskool fijn.

  13. Hak 1 plantje koriander en 10 sprietjes bieslook fijn.

  14. Maak de vinaigrette: rasp 1 cm gember en meng met het limoensap, de vloeibare honing, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. sesamolie, 2 eetl. sojasaus en 1 eetl. oestersaus. Kruid met peper en zout.

  15. Voor de balletjes:
  16. Snipper 2 lente-uitjes fijn en rasp of hak 2 cm gember fijn. Meng samen met het ei, het maïszetmeel, de vloeibare rietsuiker, 1 koffiel. sesamolie en 1 eetl. sojasaus onder het kippengehakt. Rol balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpongballetje.

  17. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  18. Bereiding:
  19. Bedruppel een bakplaat met 2 eetl. zonnebloemolie. Schik er de kippenballetjes op en zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.

  20. Rooster intussen de sesamzaadjes kort op een zacht vuur in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  21. Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een wok. Voeg de broccoli, de courgette en de rodekool toe. Roerbak 2 à 3 min. Voeg het limoensap, 3 eetl. sesamolie, 3 eetl. sojasaus, 1 eetl. oestersaus en 2 cm fijngehakte gember toe.

  22. Verhit 15 ml sesamolie in een pan. Snipper het knoflook fijn en voeg samen met 50 ml sojasaus, 1 eetl. rietsuiker en 1 eetl. oestersaus toe. Laat indikken tot een siroopachtige saus. Voeg de gebakken balletjes toe en roer goed tot ze helemaal bedekt zijn met saus. Bak nog enkele min.

  23. Kook intussen de rijstvermicelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  24. Voeg de peultjes toe aan de groentewok en roerbak even (ze mogen beetgaar zijn).

  25. Roer net voor het serveren de rijstvermicelli onder de groenten in de wok. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en roer er de sojascheuten onder.

  26. Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en meng er de vinaigrette onder.

  27. Afwerking:
  28. Bestrooi de noedels met de fijngehakte koriander, de lente-uitjes en de geroosterde sesamzaadjes. Serveer met de balletjes en de salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (1 u.)

  3. Voor de noedels:
  4. Snij de courgette en de peultjes in schuine stukjes.

  5. Snipper de rodekool fijn. Verdeel de broccoli in roosjes.

  6. Hak 2 cm gember, 2 lente-uitjes en 1 plantje koriander fijn.

  7. Voor de salade:
  8. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  9. Hak de pindanoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  10. Snij de ongeschilde komkommer en de wortelen in staafjes.

  11. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in flinterdunne sliertjes.

  12. Snipper de spitskool fijn.

  13. Hak 1 plantje koriander en 10 sprietjes bieslook fijn.

  14. Maak de vinaigrette: rasp 1 cm gember en meng met het limoensap, de vloeibare honing, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. sesamolie, 2 eetl. sojasaus en 1 eetl. oestersaus. Kruid met peper en zout.

  15. Voor de balletjes:
  16. Snipper 2 lente-uitjes fijn en rasp of hak 2 cm gember fijn. Meng samen met het ei, het maïszetmeel, de vloeibare rietsuiker, 1 koffiel. sesamolie en 1 eetl. sojasaus onder het kippengehakt. Rol balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpongballetje.

  17. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  18. Bereiding:
  19. Bedruppel een bakplaat met 2 eetl. zonnebloemolie. Schik er de kippenballetjes op en zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.

  20. Rooster intussen de sesamzaadjes kort op een zacht vuur in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  21. Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een wok. Voeg de broccoli, de courgette en de rodekool toe. Roerbak 2 à 3 min. Voeg het limoensap, 3 eetl. sesamolie, 3 eetl. sojasaus, 1 eetl. oestersaus en 2 cm fijngehakte gember toe.

  22. Verhit 15 ml sesamolie in een pan. Snipper het knoflook fijn en voeg samen met 50 ml sojasaus, 1 eetl. rietsuiker en 1 eetl. oestersaus toe. Laat indikken tot een siroopachtige saus. Voeg de gebakken balletjes toe en roer goed tot ze helemaal bedekt zijn met saus. Bak nog enkele min.

  23. Kook intussen de rijstvermicelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  24. Voeg de peultjes toe aan de groentewok en roerbak even (ze mogen beetgaar zijn).

  25. Roer net voor het serveren de rijstvermicelli onder de groenten in de wok. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en roer er de sojascheuten onder.

  26. Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en meng er de vinaigrette onder.

  27. Afwerking:
  28. Bestrooi de noedels met de fijngehakte koriander, de lente-uitjes en de geroosterde sesamzaadjes. Serveer met de balletjes en de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 690 kcal
Vet 36.2 g
Koolhydraat 54.5 g
Eiwit 32 g

Bekijk het recept digitaal