Bakplaat met boerenchipolata, aardappelschijfjes en groenten
Bakplaat met boerenchipolata, aardappelschijfjes en groenten

Bakplaat met boerenchipolata, aardappelschijfjes en groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 23.1 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 13.1 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 25.1 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de courgettes in de lengte in 4 en snij in schuine stukken.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Verdeel de kerstomaatjes in trosjes.

  8. Snij de champignons in 2.

  9. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met de olijfolie, het knoflook en de kruidenmix.

  12. Meng er de courgette en de champignons goed onder. Verdeel er de trosjes tomaten en de chipolata's over.

  13. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai de chipolata's halverwege om.

  14. Scheur de buffelmozzarella in stukken.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de mozzarella en de blaadjes basilicum over de bakplaat en geef nog een draai van de pepermolen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de courgettes in de lengte in 4 en snij in schuine stukken.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Verdeel de kerstomaatjes in trosjes.

  8. Snij de champignons in 2.

  9. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met de olijfolie, het knoflook en de kruidenmix.

  12. Meng er de courgette en de champignons goed onder. Verdeel er de trosjes tomaten en de chipolata's over.

  13. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai de chipolata's halverwege om.

  14. Scheur de buffelmozzarella in stukken.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de mozzarella en de blaadjes basilicum over de bakplaat en geef nog een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 23.1 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 13.1 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 25.1 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal