- Bewaar

- Bewaar
Balletjes in kerriesaus
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Radieuse Wijn El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de champignons in 4.
-
Schil de appel en rasp hem. Besprenkel met het citroensap.
-
Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal.
-
Bereiding:
-
Breng een grote kookpot lichtgezouten water tot tegen het kookpunt. Zet het vuur af en doe de balletjes een voor een in het water. Laat ± 10 min. garen in de hete vloeistof. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de champignons ± 5 min.
-
Smelt 3 eetl. boter in een andere kookpot en stoof de fijn gesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
-
Roer er de bloem onder en laat even bakken. Meng met de mosterd en het kerriepoeder.
-
Voeg de geraspte appel toe en leng de saus al roerend aan met de kippenbouillon tot ze smeuïg is.
-
Breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg de uitgelekte balletjes en de champignons (met het stoofvocht) toe. Laat nog even warm worden.
-
Afwerking:
-
Serveer met pasta of rijst.
Voor malse balletjes - Spoel uw handen even onder koud water. Zo blijft het gehakt niet aan uw handen kleven en kan u makkelijker balletjes rollen. - De balletjes moeten zachtjes gaar worden. Daarvoor gebruikt u het best water dat net niet kookt. Zo blijven ze zacht en mals. De balletjes zijn gaar wanneer ze bovendrijven.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Radieuse Wijn El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Snij de champignons in 4.
-
Schil de appel en rasp hem. Besprenkel met het citroensap.
-
Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal.
-
Bereiding:
-
Breng een grote kookpot lichtgezouten water tot tegen het kookpunt. Zet het vuur af en doe de balletjes een voor een in het water. Laat ± 10 min. garen in de hete vloeistof. Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de champignons ± 5 min.
-
Smelt 3 eetl. boter in een andere kookpot en stoof de fijn gesnipperde sjalot en het knoflook glazig.
-
Roer er de bloem onder en laat even bakken. Meng met de mosterd en het kerriepoeder.
-
Voeg de geraspte appel toe en leng de saus al roerend aan met de kippenbouillon tot ze smeuïg is.
-
Breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg de uitgelekte balletjes en de champignons (met het stoofvocht) toe. Laat nog even warm worden.
-
Afwerking:
-
Serveer met pasta of rijst.
Voor malse balletjes - Spoel uw handen even onder koud water. Zo blijft het gehakt niet aan uw handen kleven en kan u makkelijker balletjes rollen. - De balletjes moeten zachtjes gaar worden. Daarvoor gebruikt u het best water dat net niet kookt. Zo blijven ze zacht en mals. De balletjes zijn gaar wanneer ze bovendrijven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Radieuse Wijn El Coto Crianza - D.O.C. Rioja - Spanje