Balletjes in Provençaalse gratin
Balletjes in Provençaalse gratin

Balletjes in Provençaalse gratin

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 39.7 g
Koolhydraat 18.6 g
Eiwit 40.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's en de tomaten in stukjes.

  3. Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn.

  4. Bereiding:
  5. Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de hete boter. Laat op een zachter vuur gaar worden.

  6. Intussen verhit u de olie in een kookpan. Laat de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook er glazig in stoven.

  7. Voeg de stukjes tomaat en paprika toe en kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout. Laat even goed stoven.

  8. Roer er de tomatenpuree door en laat afgedekt sudderen op een zachter vuur, gedurende 25 min.

  9. Schik de balletjes in een langwerpige ovenschotel en verdeel er de fetablokjes en de saus over. Bestrooi met de gemalen mozzarella.

  10. Laat enkele min. kleuren onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's en de tomaten in stukjes.

  3. Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn.

  4. Bereiding:
  5. Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de hete boter. Laat op een zachter vuur gaar worden.

  6. Intussen verhit u de olie in een kookpan. Laat de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook er glazig in stoven.

  7. Voeg de stukjes tomaat en paprika toe en kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout. Laat even goed stoven.

  8. Roer er de tomatenpuree door en laat afgedekt sudderen op een zachter vuur, gedurende 25 min.

  9. Schik de balletjes in een langwerpige ovenschotel en verdeel er de fetablokjes en de saus over. Bestrooi met de gemalen mozzarella.

  10. Laat enkele min. kleuren onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 39.7 g
Koolhydraat 18.6 g
Eiwit 40.8 g

Bekijk het recept digitaal