- Bewaar

- Bewaar
Balletjes in Provençaalse gratin
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika's en de tomaten in stukjes.
-
Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn.
-
Bereiding:
-
Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de hete boter. Laat op een zachter vuur gaar worden.
-
Intussen verhit u de olie in een kookpan. Laat de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook er glazig in stoven.
-
Voeg de stukjes tomaat en paprika toe en kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout. Laat even goed stoven.
-
Roer er de tomatenpuree door en laat afgedekt sudderen op een zachter vuur, gedurende 25 min.
-
Schik de balletjes in een langwerpige ovenschotel en verdeel er de fetablokjes en de saus over. Bestrooi met de gemalen mozzarella.
-
Laat enkele min. kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met pasta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika's en de tomaten in stukjes.
-
Snipper de sjalotten en het knoflookteentje fijn.
-
Bereiding:
-
Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de hete boter. Laat op een zachter vuur gaar worden.
-
Intussen verhit u de olie in een kookpan. Laat de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook er glazig in stoven.
-
Voeg de stukjes tomaat en paprika toe en kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout. Laat even goed stoven.
-
Roer er de tomatenpuree door en laat afgedekt sudderen op een zachter vuur, gedurende 25 min.
-
Schik de balletjes in een langwerpige ovenschotel en verdeel er de fetablokjes en de saus over. Bestrooi met de gemalen mozzarella.
-
Laat enkele min. kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met pasta.