Balletjes met basilicumtomatensaus
Balletjes met basilicumtomatensaus

Balletjes met basilicumtomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 16.9 g
Eiwit 28.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Verwijder de korsten van het sneetje brood en verkruimel de rest.

  4. Meng het gehakt met het ei, de helft van de fijngesnipperde uien, de tijm en het verkruimelde brood. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongballetje van.

  5. Snij de tomaten in blokjes.

  6. Scheur de basilicumblaadjes grof (u hebt 2 à 3 eetl. nodig).

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de rest van de fijngesnipperde ui 1 min. Voeg de tomatenblokjes, het klontje suiker, het gedroogde basilicum en de tomatenpuree toe en laat 15 min. sudderen. Roer af en toe om. Kruid met peper en zout. Mix eventueel de saus.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes 8 à 10 min. Draai ze af en toe om.

  10. Voeg de balletjes en het verse basilicum toe aan de saus.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met rijst of pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Verwijder de korsten van het sneetje brood en verkruimel de rest.

  4. Meng het gehakt met het ei, de helft van de fijngesnipperde uien, de tijm en het verkruimelde brood. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongballetje van.

  5. Snij de tomaten in blokjes.

  6. Scheur de basilicumblaadjes grof (u hebt 2 à 3 eetl. nodig).

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de rest van de fijngesnipperde ui 1 min. Voeg de tomatenblokjes, het klontje suiker, het gedroogde basilicum en de tomatenpuree toe en laat 15 min. sudderen. Roer af en toe om. Kruid met peper en zout. Mix eventueel de saus.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes 8 à 10 min. Draai ze af en toe om.

  10. Voeg de balletjes en het verse basilicum toe aan de saus.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met rijst of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 16.9 g
Eiwit 28.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Wijn Salice Salentino D.O.C. Ricordi Italië

Bekijk het recept digitaal