Basilicummousse met garnalen en scampi panko
Basilicummousse met garnalen en scampi panko

Basilicummousse met garnalen en scampi panko

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 13.6 g
Suiker 3.2 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 14.5 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien, pel en dep goed droog.

  4. Klop het ei los.

  5. Wentel de scampi's eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko.

  6. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp goed uit.

  7. Snij de kerstomaten in kwartjes.

  8. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken (hou 1 eetlepelapart voor de afwerking).

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de helft van de room in een steelpannetje. Haal van het vuur en roer er de gelatineblaadjes onder tot ze opgelost zijn. Laat lichtjes afkoelen.

  11. Doe er de rest van de room en het basilicum bij en mix fijn. Klop er de ricotta onder. Kruid met de ras el hanout, peper en zout. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat min. 2 u. opstijven in de koelkast.

  12. Kruid intussen de kerstomaten met peper en zout.

  13. Verhit de arachideolie in een grillpan en bak de scampi's 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant. U kan de scampi's ook 3 à 4 min. frituren op 180 °C.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de kerstomaten over de glaasjes met basilicummousse en bestrooi met de garnalen. Zet er een gebakken scampi in en werk af met basilicum.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien, pel en dep goed droog.

  4. Klop het ei los.

  5. Wentel de scampi's eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko.

  6. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp goed uit.

  7. Snij de kerstomaten in kwartjes.

  8. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken (hou 1 eetlepelapart voor de afwerking).

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de helft van de room in een steelpannetje. Haal van het vuur en roer er de gelatineblaadjes onder tot ze opgelost zijn. Laat lichtjes afkoelen.

  11. Doe er de rest van de room en het basilicum bij en mix fijn. Klop er de ricotta onder. Kruid met de ras el hanout, peper en zout. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat min. 2 u. opstijven in de koelkast.

  12. Kruid intussen de kerstomaten met peper en zout.

  13. Verhit de arachideolie in een grillpan en bak de scampi's 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant. U kan de scampi's ook 3 à 4 min. frituren op 180 °C.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de kerstomaten over de glaasjes met basilicummousse en bestrooi met de garnalen. Zet er een gebakken scampi in en werk af met basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 13.6 g
Suiker 3.2 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 14.5 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal