Basilicumpasta met tonijn in tomatensaus
Basilicumpasta met tonijn in tomatensaus

Basilicumpasta met tonijn in tomatensaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 809 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 99 g
Eiwit 47.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in blokjes van 2 cm.

  2. Hak de knoflookteentjes fijn. Ontpit het pepertje en snij het in fijne ringetjes.

  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan en bak de tonijnblokjes langs alle kanten tot ze gaar zijn (± 2 min.). Schep uit de pan.

  4. Verhit in dezelfde pan 2 eetl. olijfolie. Voeg de fijngehakte knoflookteentjes en de takjes tijm toe. Laat een halve minuut stoven op een matig vuur.

  5. Voeg de tomatenstukjes toe en meng er de champignonschijfjes, de suiker en het pepertje onder. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. sudderen.

  6. Roer de room onder de saus en laat enkele min. inkoken.

  7. Kook intussen de pasta gaar. in 5 L lichtjes gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  8. Meng de gebakken tonijnblokjes en de pasta onder de saus en laat alles nog enkele min. goed opwarmen.

  9. Roer af en toe om en haal de tijmtakjes uit de saus. Laat de saus niet te lang koken zodat de tonijn niet te droog wordt.

  10. Verdeel de pasta met tomatensaus over diepe borden. Dien op met schilfers parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in blokjes van 2 cm.

  2. Hak de knoflookteentjes fijn. Ontpit het pepertje en snij het in fijne ringetjes.

  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een brede pan en bak de tonijnblokjes langs alle kanten tot ze gaar zijn (± 2 min.). Schep uit de pan.

  4. Verhit in dezelfde pan 2 eetl. olijfolie. Voeg de fijngehakte knoflookteentjes en de takjes tijm toe. Laat een halve minuut stoven op een matig vuur.

  5. Voeg de tomatenstukjes toe en meng er de champignonschijfjes, de suiker en het pepertje onder. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. sudderen.

  6. Roer de room onder de saus en laat enkele min. inkoken.

  7. Kook intussen de pasta gaar. in 5 L lichtjes gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  8. Meng de gebakken tonijnblokjes en de pasta onder de saus en laat alles nog enkele min. goed opwarmen.

  9. Roer af en toe om en haal de tijmtakjes uit de saus. Laat de saus niet te lang koken zodat de tonijn niet te droog wordt.

  10. Verdeel de pasta met tomatensaus over diepe borden. Dien op met schilfers parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 809 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 99 g
Eiwit 47.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côtes du Lubéron A.C. Bisson Wijn Droge witte wijn met een fruitige en lichtjes nerveuze smaak. Koel schenken. Wijn Edelzwicker Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn De edelzwicker is de enige elzaswijn die wordt gemaakt van verschillende druivensoorten. Deze droge witte wijn is aangenaam fris en fruitig.

Bekijk het recept digitaal