Biefstuk met gemarineerde prei
Biefstuk met gemarineerde prei

Biefstuk met gemarineerde prei

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 48.2 g
Eiwit 39.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prei in ringen van 1/2 cm. Kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Meng de walnotenolie, de wittewijnazijn, het korianderpoeder en 2 eetl. water onder de uitgelekte prei. Kruid met peper en het selderijzout. Laat ± 2 u. marineren op kamertemperatuur.

  4. Laat diepgevroren biefstuk oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  5. Hak intussen de sjalot en de augurken fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Doe intussen de kalfsfond, de witte wijn en de fijngehakte sjalot in een kookpot en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg de fijngehakte augurken en de mosterd toe en kruid met peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  10. Smelt de boter in een pan en bak het vlees naar smaak. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de gemarineerde prei, de biefstukken en de aardappelen over de borden. Giet een beetje saus over het vlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prei in ringen van 1/2 cm. Kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Meng de walnotenolie, de wittewijnazijn, het korianderpoeder en 2 eetl. water onder de uitgelekte prei. Kruid met peper en het selderijzout. Laat ± 2 u. marineren op kamertemperatuur.

  4. Laat diepgevroren biefstuk oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  5. Hak intussen de sjalot en de augurken fijn.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Doe intussen de kalfsfond, de witte wijn en de fijngehakte sjalot in een kookpot en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg de fijngehakte augurken en de mosterd toe en kruid met peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  10. Smelt de boter in een pan en bak het vlees naar smaak. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de gemarineerde prei, de biefstukken en de aardappelen over de borden. Giet een beetje saus over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 48.2 g
Eiwit 39.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Château Padarnac A.O.P. Pauillac

Bekijk het recept digitaal