Biefstuk met pepersaus
Biefstuk met pepersaus

Biefstuk met pepersaus

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 47.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Smelt de boter in een braadpan. Schroei de biefstukken 1 à 2 min. dicht. Draai het vlees om zonder erin te prikken (anders gaat het sap verloren). Bak opnieuw 1 à 2 min. aan de andere kant. Kruid het vlees naar smaak met peper en zout. Zet opzij en hou warm.

  4. Giet het braadvocht uit de pan en voeg de peperbolletjes toe. Overgiet met de vleesbouillon en schraap de braadresten los. Breng aan de kook.

  5. Voeg de lichte room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Verdeel de biefstukken over de borden en lepel er de pepersaus rond. Serveer met gebakken krielaardappelen en een groen slaatje met tomaat en zelfgemaakte mayonaise.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Smelt de boter in een braadpan. Schroei de biefstukken 1 à 2 min. dicht. Draai het vlees om zonder erin te prikken (anders gaat het sap verloren). Bak opnieuw 1 à 2 min. aan de andere kant. Kruid het vlees naar smaak met peper en zout. Zet opzij en hou warm.

  4. Giet het braadvocht uit de pan en voeg de peperbolletjes toe. Overgiet met de vleesbouillon en schraap de braadresten los. Breng aan de kook.

  5. Voeg de lichte room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Verdeel de biefstukken over de borden en lepel er de pepersaus rond. Serveer met gebakken krielaardappelen en een groen slaatje met tomaat en zelfgemaakte mayonaise.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 47.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Pey La Tour A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal