Biefstuk met speculaassaus
Biefstuk met speculaassaus

Biefstuk met speculaassaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 60.1 g
Eiwit 60.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de sjalotten in 5 gelijke stukken.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Snij het gedroogde bergvlees in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook intussen de (diepgevroren) prinsessenbonen 7 à 10 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en bak de biefstukken aan elke kant goudbruin. Voeg de sjalotten toe en laat verder bakken naar smaak op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Haal de biefstukken uit de kookpot en hou warm. Giet er de rode wijn en de bouillon in en schraap de braadresten los. Laat de saus 1 min. koken.

  12. Verkruimel de speculaaskoekjes boven de saus en roer. Kruid met mixed pepper. Voeg eventueel wat water toe.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een pan en warm de prinsessenbonen kort op. Meng er de reepjes gedroogd bergvlees onder en kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de sjalotten in 5 gelijke stukken.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Snij het gedroogde bergvlees in fijne reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook intussen de (diepgevroren) prinsessenbonen 7 à 10 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en bak de biefstukken aan elke kant goudbruin. Voeg de sjalotten toe en laat verder bakken naar smaak op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Haal de biefstukken uit de kookpot en hou warm. Giet er de rode wijn en de bouillon in en schraap de braadresten los. Laat de saus 1 min. koken.

  12. Verkruimel de speculaaskoekjes boven de saus en roer. Kruid met mixed pepper. Voeg eventueel wat water toe.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een pan en warm de prinsessenbonen kort op. Meng er de reepjes gedroogd bergvlees onder en kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 60.1 g
Eiwit 60.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château des Ramières A.O.P. Gigondas

Bekijk het recept digitaal