Bladerdeeghapje met appel en brie
Bladerdeeghapje met appel en brie

Bladerdeeghapje met appel en brie

35 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 16.5 g
Eiwit 8.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  3. Snij de brie in blokjes.

  4. Klop het ei los.

  5. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkant en snij in 6 gelijke stukken van 15 cm op 15 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de appel- en kaasblokjes over het bladerdeeg en kruid met tijm, peper en zout.

  8. Plooi dicht tot driehoekige flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in met het losgeklopte ei. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  3. Snij de brie in blokjes.

  4. Klop het ei los.

  5. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkant en snij in 6 gelijke stukken van 15 cm op 15 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verdeel de appel- en kaasblokjes over het bladerdeeg en kruid met tijm, peper en zout.

  8. Plooi dicht tot driehoekige flapjes en druk de randen goed aan. Strijk in met het losgeklopte ei. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 15.9 g
Koolhydraat 16.5 g
Eiwit 8.8 g

Bekijk het recept digitaal