Bladerdeeghapjes met pesto en groene asperges

Bladerdeeghapjes met pesto en groene asperges

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 130 kcal
Vet 8.8 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 8.3 g
Suiker 0.6 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 4.1 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit op een bakplaat en verdeel er de pesto over. Leg er de sneetjes kaas op (snij ze een beetje gelijk met de vorm van het bladerdeeg). Snij in 12 punten.

  4. Leg er telkens 3 aspergepunten op en rol strak op.

  5. Klop de eidooier los met 1 eetl. water en bestrijk er de hapjes mee. Bestrooi met de Italiaanse kruiden.

  6. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Maak de hapjes vooraf klaar en bewaar ze in de koelkast. Zo moet u ze op het moment zelf alleen nog in de oven zetten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit op een bakplaat en verdeel er de pesto over. Leg er de sneetjes kaas op (snij ze een beetje gelijk met de vorm van het bladerdeeg). Snij in 12 punten.

  4. Leg er telkens 3 aspergepunten op en rol strak op.

  5. Klop de eidooier los met 1 eetl. water en bestrijk er de hapjes mee. Bestrooi met de Italiaanse kruiden.

  6. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Maak de hapjes vooraf klaar en bewaar ze in de koelkast. Zo moet u ze op het moment zelf alleen nog in de oven zetten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 130 kcal
Vet 8.8 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 8.3 g
Suiker 0.6 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 4.1 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal