Bladerdeegje met lentegroenten en koude hollandaisesaus
Bladerdeegje met lentegroenten en koude hollandaisesaus

Bladerdeegje met lentegroenten en koude hollandaisesaus

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 47.5 g
Koolhydraat 35.8 g
Eiwit 8.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de onderste cm van de groene asperges en snij in stukjes van 3 cm.

  3. Snipper de munt fijn.

  4. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers uit voor de saus (u hebt 2 eetl. nodig).

  5. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke cirkels en leg op een ovenplaat met bakpapier.

  6. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  7. Snipper de verse kervel fijn (en hou een paar takjes apart) of laat de diepgevroren kervel ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roerbak de stukjes asperge en de diepgevroren erwtjes en wortelen ± 10 min. tot ze beetgaar zijn.

  10. Roer er de fijngesnipperde munt en de geraspte citroenschil onder. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de groenten over de 4 bladerdeegcirkels. Plooi de rand (± 1,5 cm) dicht naar de binnenkant. Zet de ovenplaat 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Klop de eidooiers los met een vork en kruid met peper en zout.

  13. Breng in een steelpan het citroensap en de azijn tot net onder het kookpunt en giet over de eidooiers. Mix tot een glad mengsel.

  14. Laat 100 g boter smelten in hetzelfde steelpannetje en mix beetje bij beetje onder het eiermengsel. Laat afkoelen.

  15. Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder het eiermengsel. Meng er de kervel onder en kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Leg op elk bord een bladerdeegtaartje met groenten en lepel er de saus over. Garneer met een takje kervel (als u verse gebruikt).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de onderste cm van de groene asperges en snij in stukjes van 3 cm.

  3. Snipper de munt fijn.

  4. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers uit voor de saus (u hebt 2 eetl. nodig).

  5. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke cirkels en leg op een ovenplaat met bakpapier.

  6. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  7. Snipper de verse kervel fijn (en hou een paar takjes apart) of laat de diepgevroren kervel ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roerbak de stukjes asperge en de diepgevroren erwtjes en wortelen ± 10 min. tot ze beetgaar zijn.

  10. Roer er de fijngesnipperde munt en de geraspte citroenschil onder. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de groenten over de 4 bladerdeegcirkels. Plooi de rand (± 1,5 cm) dicht naar de binnenkant. Zet de ovenplaat 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Klop de eidooiers los met een vork en kruid met peper en zout.

  13. Breng in een steelpan het citroensap en de azijn tot net onder het kookpunt en giet over de eidooiers. Mix tot een glad mengsel.

  14. Laat 100 g boter smelten in hetzelfde steelpannetje en mix beetje bij beetje onder het eiermengsel. Laat afkoelen.

  15. Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder het eiermengsel. Meng er de kervel onder en kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Leg op elk bord een bladerdeegtaartje met groenten en lepel er de saus over. Garneer met een takje kervel (als u verse gebruikt).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vet 47.5 g
Koolhydraat 35.8 g
Eiwit 8.5 g

Bekijk het recept digitaal