- Bewaar

- Bewaar
Bladerdeegje met lentegroenten en koude hollandaisesaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de onderste cm van de groene asperges en snij in stukjes van 3 cm.
-
Snipper de munt fijn.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers uit voor de saus (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Snij het bladerdeeg in 4 gelijke cirkels en leg op een ovenplaat met bakpapier.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Snipper de verse kervel fijn (en hou een paar takjes apart) of laat de diepgevroren kervel ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Bereiding:
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roerbak de stukjes asperge en de diepgevroren erwtjes en wortelen ± 10 min. tot ze beetgaar zijn.
-
Roer er de fijngesnipperde munt en de geraspte citroenschil onder. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de groenten over de 4 bladerdeegcirkels. Plooi de rand (± 1,5 cm) dicht naar de binnenkant. Zet de ovenplaat 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Klop de eidooiers los met een vork en kruid met peper en zout.
-
Breng in een steelpan het citroensap en de azijn tot net onder het kookpunt en giet over de eidooiers. Mix tot een glad mengsel.
-
Laat 100 g boter smelten in hetzelfde steelpannetje en mix beetje bij beetje onder het eiermengsel. Laat afkoelen.
-
Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder het eiermengsel. Meng er de kervel onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een bladerdeegtaartje met groenten en lepel er de saus over. Garneer met een takje kervel (als u verse gebruikt).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de onderste cm van de groene asperges en snij in stukjes van 3 cm.
-
Snipper de munt fijn.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers uit voor de saus (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Snij het bladerdeeg in 4 gelijke cirkels en leg op een ovenplaat met bakpapier.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Snipper de verse kervel fijn (en hou een paar takjes apart) of laat de diepgevroren kervel ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Bereiding:
-
Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roerbak de stukjes asperge en de diepgevroren erwtjes en wortelen ± 10 min. tot ze beetgaar zijn.
-
Roer er de fijngesnipperde munt en de geraspte citroenschil onder. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de groenten over de 4 bladerdeegcirkels. Plooi de rand (± 1,5 cm) dicht naar de binnenkant. Zet de ovenplaat 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Klop de eidooiers los met een vork en kruid met peper en zout.
-
Breng in een steelpan het citroensap en de azijn tot net onder het kookpunt en giet over de eidooiers. Mix tot een glad mengsel.
-
Laat 100 g boter smelten in hetzelfde steelpannetje en mix beetje bij beetje onder het eiermengsel. Laat afkoelen.
-
Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder het eiermengsel. Meng er de kervel onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een bladerdeegtaartje met groenten en lepel er de saus over. Garneer met een takje kervel (als u verse gebruikt).