- Bewaar

- Bewaar
Blinde vink met Rodenbach en spruitjes
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto - Castello del Poggio Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijven van 1 cm. Kook de aardappelschijfjes 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de diepgevroren spruiten 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan. Bak de (diepgevroren) blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de fijngesneden sjalot toe en laat even meestoven.
-
Giet er het bier langs de rand van de kookpot bij en voeg de tijm en de laurier toe. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op een matig vuur.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten goudbruin.
-
Voeg de gezouten spekblokjes en de spruitjes toe. Kruid met nootmuskaat en laat 5 min. stoven. Roer regelmatig om.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Bind de saus licht met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een blinde vink en lepel er wat saus over.
-
Dien op met de gebakken spruitjes en aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto - Castello del Poggio Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in schijven van 1 cm. Kook de aardappelschijfjes 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de diepgevroren spruiten 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan. Bak de (diepgevroren) blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de fijngesneden sjalot toe en laat even meestoven.
-
Giet er het bier langs de rand van de kookpot bij en voeg de tijm en de laurier toe. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op een matig vuur.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten goudbruin.
-
Voeg de gezouten spekblokjes en de spruitjes toe. Kruid met nootmuskaat en laat 5 min. stoven. Roer regelmatig om.
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm. Bind de saus licht met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een blinde vink en lepel er wat saus over.
-
Dien op met de gebakken spruitjes en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rodenbach Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto - Castello del Poggio Piemonte - Italië