Blinde vink met Rodenbach en spruitjes
Blinde vink met Rodenbach en spruitjes

Blinde vink met Rodenbach en spruitjes

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 37.5 g
Koolhydraat 40.3 g
Eiwit 33.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in schijven van 1 cm. Kook de aardappelschijfjes 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Kook intussen de diepgevroren spruiten 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan. Bak de (diepgevroren) blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de fijngesneden sjalot toe en laat even meestoven.

  8. Giet er het bier langs de rand van de kookpot bij en voeg de tijm en de laurier toe. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op een matig vuur.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten goudbruin.

  10. Voeg de gezouten spekblokjes en de spruitjes toe. Kruid met nootmuskaat en laat 5 min. stoven. Roer regelmatig om.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Bind de saus licht met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Leg op elk bord een blinde vink en lepel er wat saus over.

  14. Dien op met de gebakken spruitjes en aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in schijven van 1 cm. Kook de aardappelschijfjes 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Kook intussen de diepgevroren spruiten 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan. Bak de (diepgevroren) blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de fijngesneden sjalot toe en laat even meestoven.

  8. Giet er het bier langs de rand van de kookpot bij en voeg de tijm en de laurier toe. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op een matig vuur.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten goudbruin.

  10. Voeg de gezouten spekblokjes en de spruitjes toe. Kruid met nootmuskaat en laat 5 min. stoven. Roer regelmatig om.

  11. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Bind de saus licht met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Leg op elk bord een blinde vink en lepel er wat saus over.

  14. Dien op met de gebakken spruitjes en aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 37.5 g
Koolhydraat 40.3 g
Eiwit 33.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Wijn Monferrato D.O.C. - Dolcetto - Castello del Poggio Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal