Blinde vinken met Maredsous
Blinde vinken met Maredsous

Blinde vinken met Maredsous

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 759 kcal
Vet 51.4 g
Koolhydraat 15.4 g
Eiwit 51.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. boter in een hoge braadpan en kleur de blinde vinken aan alle zijden goudbruin. Kruid met tijm en laurier en blus met de helft van het flesje bier.

  3. Voeg 1 koffiel. zachte mosterd toe, dek de pan af en laat 20 min. stoven op een zacht vuur. Tussenin het vlees omdraaien en wat bier toevoegen.

  4. Intussen snijdt u de korstjes van de kaas. Haal de blinde vinken uit de pan en schik ze op een schotel. Schik op elk stuk vlees een sneetje kaas. Schuif de blinde vinken even onder de grill tot de kaas smelt en licht kleurt.

  5. Bind de saus heel lichtjes met instantsausbinder voor bruine sausenen giet ze door een zeef. Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Dien op met natuuraardappelen en worteltjes en erwtjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. boter in een hoge braadpan en kleur de blinde vinken aan alle zijden goudbruin. Kruid met tijm en laurier en blus met de helft van het flesje bier.

  3. Voeg 1 koffiel. zachte mosterd toe, dek de pan af en laat 20 min. stoven op een zacht vuur. Tussenin het vlees omdraaien en wat bier toevoegen.

  4. Intussen snijdt u de korstjes van de kaas. Haal de blinde vinken uit de pan en schik ze op een schotel. Schik op elk stuk vlees een sneetje kaas. Schuif de blinde vinken even onder de grill tot de kaas smelt en licht kleurt.

  5. Bind de saus heel lichtjes met instantsausbinder voor bruine sausenen giet ze door een zeef. Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Dien op met natuuraardappelen en worteltjes en erwtjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 759 kcal
Vet 51.4 g
Koolhydraat 15.4 g
Eiwit 51.2 g

Bekijk het recept digitaal