Blinde vinken met peultjes en abrikozen
Blinde vinken met peultjes en abrikozen

Blinde vinken met peultjes en abrikozen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 22.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verhit de boter in een stoofpot en kleur de blinde vinken goudbruin aan alle zijden. Dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen.

  2. Kook intussen de peultjes gaar (vers: 10 min., diepvries: 5 min.) in lichtgezouten water. Plaats geen deksel op de kookpan, zo blijven de peultjes mooi groen. Laat uitlekken.

  3. Laat de abrikozen uitlekken en vang ongeveer 3 eetl. sap op. Snij de abrikozen middendoor.

  4. Haal de blinde vinken uit de stoofpot en hou ze warm. Giet het meeste braadvet weg.

  5. Maak de braadresten los met 1,5 dl water en 3 eetl. abrikozensap.

  6. Voeg 1/2 blokje kippenbouillon, 1,5 eetl. sojasaus, enkele druppels worcestersaus en 1 eetl. honing toe.

  7. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de peultjes en de abrikozen door de saus.

  9. Schep de saus rond het vlees en dien op met basmatirijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verhit de boter in een stoofpot en kleur de blinde vinken goudbruin aan alle zijden. Dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen.

  2. Kook intussen de peultjes gaar (vers: 10 min., diepvries: 5 min.) in lichtgezouten water. Plaats geen deksel op de kookpan, zo blijven de peultjes mooi groen. Laat uitlekken.

  3. Laat de abrikozen uitlekken en vang ongeveer 3 eetl. sap op. Snij de abrikozen middendoor.

  4. Haal de blinde vinken uit de stoofpot en hou ze warm. Giet het meeste braadvet weg.

  5. Maak de braadresten los met 1,5 dl water en 3 eetl. abrikozensap.

  6. Voeg 1/2 blokje kippenbouillon, 1,5 eetl. sojasaus, enkele druppels worcestersaus en 1 eetl. honing toe.

  7. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de peultjes en de abrikozen door de saus.

  9. Schep de saus rond het vlees en dien op met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 24.8 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 22.2 g

Bekijk het recept digitaal