- Bewaar

- Bewaar
Blinde vinken met peultjes en abrikozen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verhit de boter in een stoofpot en kleur de blinde vinken goudbruin aan alle zijden. Dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen.
-
Kook intussen de peultjes gaar (vers: 10 min., diepvries: 5 min.) in lichtgezouten water. Plaats geen deksel op de kookpan, zo blijven de peultjes mooi groen. Laat uitlekken.
-
Laat de abrikozen uitlekken en vang ongeveer 3 eetl. sap op. Snij de abrikozen middendoor.
-
Haal de blinde vinken uit de stoofpot en hou ze warm. Giet het meeste braadvet weg.
-
Maak de braadresten los met 1,5 dl water en 3 eetl. abrikozensap.
-
Voeg 1/2 blokje kippenbouillon, 1,5 eetl. sojasaus, enkele druppels worcestersaus en 1 eetl. honing toe.
-
Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
-
Meng de peultjes en de abrikozen door de saus.
-
Schep de saus rond het vlees en dien op met basmatirijst.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Verhit de boter in een stoofpot en kleur de blinde vinken goudbruin aan alle zijden. Dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen.
-
Kook intussen de peultjes gaar (vers: 10 min., diepvries: 5 min.) in lichtgezouten water. Plaats geen deksel op de kookpan, zo blijven de peultjes mooi groen. Laat uitlekken.
-
Laat de abrikozen uitlekken en vang ongeveer 3 eetl. sap op. Snij de abrikozen middendoor.
-
Haal de blinde vinken uit de stoofpot en hou ze warm. Giet het meeste braadvet weg.
-
Maak de braadresten los met 1,5 dl water en 3 eetl. abrikozensap.
-
Voeg 1/2 blokje kippenbouillon, 1,5 eetl. sojasaus, enkele druppels worcestersaus en 1 eetl. honing toe.
-
Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
-
Meng de peultjes en de abrikozen door de saus.
-
Schep de saus rond het vlees en dien op met basmatirijst.