Blinde vinken met spinazie en puree
Blinde vinken met spinazie en puree

Blinde vinken met spinazie en puree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 46.3 g
Eiwit 37.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Hak de spinazie grof.

  5. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Snij de ui in fijne ringen en snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de uiringen toe en laat 2 à 3 min. meebakken.

  10. Overgiet met de runderfond en bestrooi met de tijm. Voeg het blaadje laurier toe, dek af en laat 30 min. sudderen.

  11. Kook ondertussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak het knoflook ± 1 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de grofgehakte walnoten onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Hak de spinazie grof.

  5. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  6. Snij de ui in fijne ringen en snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de uiringen toe en laat 2 à 3 min. meebakken.

  10. Overgiet met de runderfond en bestrooi met de tijm. Voeg het blaadje laurier toe, dek af en laat 30 min. sudderen.

  11. Kook ondertussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn. Meng er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak het knoflook ± 1 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de grofgehakte walnoten onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 33.3 g
Koolhydraat 46.3 g
Eiwit 37.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dobbel Donker abdijbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Collection Bio M. Chapoutier

Bekijk het recept digitaal