- Bewaar

- Bewaar
Blinde vinken met veldsla-aardappelpuree en noordkriekjes
Onze drankensuggesties
Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië Bier Postel Tripel Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Smelt de helft van de boter in een pan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin op een matig vuur
-
Los het blokje kippenbouillon op in 2 dl heet water. Giet bij de blinde vinken en dek af. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water.
-
Giet de krieken door een zeef en vang 0,5 dl van het sap op.
-
Haal de blinde vinken uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de aalbessengelei toe met het apart gehouden kriekensap en de krieken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder
-
Giet de aardappelen af en pureer. Kruid met peper en zout en roer er de rest van de boter onder. Meng er de veldsla onder.
Onze drankensuggesties
Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië Bier Postel Tripel Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Smelt de helft van de boter in een pan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin op een matig vuur
-
Los het blokje kippenbouillon op in 2 dl heet water. Giet bij de blinde vinken en dek af. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water.
-
Giet de krieken door een zeef en vang 0,5 dl van het sap op.
-
Haal de blinde vinken uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de aalbessengelei toe met het apart gehouden kriekensap en de krieken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder
-
Giet de aardappelen af en pureer. Kruid met peper en zout en roer er de rest van de boter onder. Meng er de veldsla onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië Bier Postel Tripel Blond abdijbier