Blinde vinken met veldsla-aardappelpuree en noordkriekjes
Blinde vinken met veldsla-aardappelpuree en noordkriekjes

Blinde vinken met veldsla-aardappelpuree en noordkriekjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Energie 2766 kj
Vet 30 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 13.6 g
Vezel 12.6 g
Eiwit 26 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin op een matig vuur

  4. Los het blokje kippenbouillon op in 2 dl heet water. Giet bij de blinde vinken en dek af. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.

  5. Kook intussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water.

  6. Giet de krieken door een zeef en vang 0,5 dl van het sap op.

  7. Haal de blinde vinken uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de aalbessengelei toe met het apart gehouden kriekensap en de krieken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder

  8. Giet de aardappelen af en pureer. Kruid met peper en zout en roer er de rest van de boter onder. Meng er de veldsla onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  3. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin op een matig vuur

  4. Los het blokje kippenbouillon op in 2 dl heet water. Giet bij de blinde vinken en dek af. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.

  5. Kook intussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water.

  6. Giet de krieken door een zeef en vang 0,5 dl van het sap op.

  7. Haal de blinde vinken uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de aalbessengelei toe met het apart gehouden kriekensap en de krieken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder

  8. Giet de aardappelen af en pureer. Kruid met peper en zout en roer er de rest van de boter onder. Meng er de veldsla onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 661 kcal
Energie 2766 kj
Vet 30 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 65.5 g
Suiker 13.6 g
Vezel 12.6 g
Eiwit 26 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Maremma Toscana D.O.C. Sangiovese Campo al Moro Toscana - Italië Bier Postel Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal