Blinde vinken met witloof en noordkrieken
Blinde vinken met witloof en noordkrieken

Blinde vinken met witloof en noordkrieken

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 26.3 g
Eiwit 33 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in grove stukken.

  4. Snij de ui in halvemaantjes.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien (40 min.)
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin.

  8. Haal het vlees uit de kookpot, doe er de ui in en stoof glazig.

  9. Voeg het vlees weer toe en kruid met laurier, tijm, peper en zout. Overgiet met het bier en laat 15 min. afgedekt sudderen.

  10. Voeg het witloof toe. Schep voorzichtig om en laat nog 15 à 20 min. stoven.

  11. De dag zelf (10 min.)
  12. Verwarm het gerecht op een zacht vuur. Voeg de noordkrieken, hun sap en wat appelazijn toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Heerlijk met gekookte aardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in grove stukken.

  4. Snij de ui in halvemaantjes.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien (40 min.)
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin.

  8. Haal het vlees uit de kookpot, doe er de ui in en stoof glazig.

  9. Voeg het vlees weer toe en kruid met laurier, tijm, peper en zout. Overgiet met het bier en laat 15 min. afgedekt sudderen.

  10. Voeg het witloof toe. Schep voorzichtig om en laat nog 15 à 20 min. stoven.

  11. De dag zelf (10 min.)
  12. Verwarm het gerecht op een zacht vuur. Voeg de noordkrieken, hun sap en wat appelazijn toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Heerlijk met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 26.3 g
Eiwit 33 g

Bekijk het recept digitaal