- Bewaar

- Bewaar
Blinde vinken met witloof en noordkrieken
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij in grove stukken.
-
Snij de ui in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (40 min.)
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin.
-
Haal het vlees uit de kookpot, doe er de ui in en stoof glazig.
-
Voeg het vlees weer toe en kruid met laurier, tijm, peper en zout. Overgiet met het bier en laat 15 min. afgedekt sudderen.
-
Voeg het witloof toe. Schep voorzichtig om en laat nog 15 à 20 min. stoven.
-
De dag zelf (10 min.)
-
Verwarm het gerecht op een zacht vuur. Voeg de noordkrieken, hun sap en wat appelazijn toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Heerlijk met gekookte aardappelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij in grove stukken.
-
Snij de ui in halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (40 min.)
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin.
-
Haal het vlees uit de kookpot, doe er de ui in en stoof glazig.
-
Voeg het vlees weer toe en kruid met laurier, tijm, peper en zout. Overgiet met het bier en laat 15 min. afgedekt sudderen.
-
Voeg het witloof toe. Schep voorzichtig om en laat nog 15 à 20 min. stoven.
-
De dag zelf (10 min.)
-
Verwarm het gerecht op een zacht vuur. Voeg de noordkrieken, hun sap en wat appelazijn toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Heerlijk met gekookte aardappelen.