Bloemkool op Napolitaanse wijze
Bloemkool op Napolitaanse wijze

Bloemkool op Napolitaanse wijze

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 5.4 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 4.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook 1 bloemkool (in roosjes verdeeld) ± 8 min. gaar in lichtgezouten water (ze mag wat krokant zijn). Giet af en zet opzij.

  3. Verhit in dezelfde kookpot 1 eetl. olijfolie en bak 1 fijngesnipperde ui glazig. Voeg 400 g tomatenstukjes toe samen met 1 koffiel. suiker en laat 5 min. koken op een hevig vuur. Neem van het vuur en mix tot een gladde saus.

  4. Roer er een 20-tal ontpitte zwarte olijven (in stukjes) en 1 eetl. kappertjes onder. Kruid de saus bij met peper en zout. Giet over de bloemkool.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook 1 bloemkool (in roosjes verdeeld) ± 8 min. gaar in lichtgezouten water (ze mag wat krokant zijn). Giet af en zet opzij.

  3. Verhit in dezelfde kookpot 1 eetl. olijfolie en bak 1 fijngesnipperde ui glazig. Voeg 400 g tomatenstukjes toe samen met 1 koffiel. suiker en laat 5 min. koken op een hevig vuur. Neem van het vuur en mix tot een gladde saus.

  4. Roer er een 20-tal ontpitte zwarte olijven (in stukjes) en 1 eetl. kappertjes onder. Kruid de saus bij met peper en zout. Giet over de bloemkool.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 108 kcal
Vet 5.4 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 4.9 g

Bekijk het recept digitaal