- Bewaar

- Bewaar
Bloemkoolgratin met cheddar en chipolata
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Pater Abdijbier Wijn Beaujolais-Villages A.O.P. 'Les Sarmentelles' Maison Loron & Fils
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verdeel de bloemkool in roosjes. Hou 4 roosjes apart en kook de rest 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Rasp intussen de rauwe bloemkoolroosjes.
-
Hak de peterselieblaadjes fijn.
-
Rasp de cheddar.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de chipolata's aan alle kanten goudbruin en gaar. Snij in stukken van 2 cm.
-
Doe 40 g boter en het laurierblaadje in een kookpot en laat de boter smelten. Roer er de bloem onder met een klopper en laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt.
-
Haal van het vuur en meng er de helft van de geraspte cheddar onder. Kruid met zwarte peper en zout, en verwijder het laurierblaadje.
-
Doe de gekookte bloemkoolroosjes en de stukjes chipolata in een ovenschaal. Overgiet met de kaassaus.
-
Meng de geraspte bloemkool met de panko, de platte peterselie en de rest van de cheddar. Bestrooi er de ovenschotel mee. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Prak fijn en roer er de lichte room en 1 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper, zout en de nootmuskaat.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 75 g bloemkool in roosjes en 75 g aardappel in blokjes. Hak de blaadjes van 1 takje verse platte peterselie fijn. 2 Kook de bloemkool en de aardappel 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Plet fijn tot een puree en meng met 1 koffiel. plantaardige olie en de fijngehakte platte peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Pater Abdijbier Wijn Beaujolais-Villages A.O.P. 'Les Sarmentelles' Maison Loron & Fils
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Verdeel de bloemkool in roosjes. Hou 4 roosjes apart en kook de rest 10 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Rasp intussen de rauwe bloemkoolroosjes.
-
Hak de peterselieblaadjes fijn.
-
Rasp de cheddar.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de chipolata's aan alle kanten goudbruin en gaar. Snij in stukken van 2 cm.
-
Doe 40 g boter en het laurierblaadje in een kookpot en laat de boter smelten. Roer er de bloem onder met een klopper en laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt.
-
Haal van het vuur en meng er de helft van de geraspte cheddar onder. Kruid met zwarte peper en zout, en verwijder het laurierblaadje.
-
Doe de gekookte bloemkoolroosjes en de stukjes chipolata in een ovenschaal. Overgiet met de kaassaus.
-
Meng de geraspte bloemkool met de panko, de platte peterselie en de rest van de cheddar. Bestrooi er de ovenschotel mee. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur. Prak fijn en roer er de lichte room en 1 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper, zout en de nootmuskaat.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 75 g bloemkool in roosjes en 75 g aardappel in blokjes. Hak de blaadjes van 1 takje verse platte peterselie fijn. 2 Kook de bloemkool en de aardappel 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Plet fijn tot een puree en meng met 1 koffiel. plantaardige olie en de fijngehakte platte peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Corsendonk Pater Abdijbier Wijn Beaujolais-Villages A.O.P. 'Les Sarmentelles' Maison Loron & Fils