Bloemkoolgratin met quorn en geitenkaas
Bloemkoolgratin met quorn en geitenkaas

Bloemkoolgratin met quorn en geitenkaas

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 760 kcal
Vet 49.8 g
Koolhydraat 35.1 g
Eiwit 40.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snij hem in kleine blokjes. Snipper de knoflookteentjes fijn. Rasp de geitenkaas (of snij hem in kleine blokjes).

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en laat de quorn (diepgevroren: niet ontdooien) 2 min. bakken. Kruid met paprikapoeder.

  5. Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg bij de quorn (diepgevroren bloemkool hoeft u niet te ontdooien). Laat al roerend 5 min. bakken. Doe alles in een ovenschotel.

  6. Smelt de boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes en de gesnipperde lookteentjes toe. Kruid met pilipili. Doe er de bloem bij en laat nog even bakken.

  7. Giet er beetje bij beetje de melk bij, terwijl u blijft roeren. Voeg de petit-suissekaasjes en de geitenkaas toe.

  8. Breng al roerend tot net onder het kookpunt en laat nog 2 min. verder stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Giet de saus in de ovenschotel.

  9. Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de saus. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

  10. Schuif 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Indien nodig kunt u nog wat laten kleuren onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met primeuraardappelen of stokbrood en een fris slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snij hem in kleine blokjes. Snipper de knoflookteentjes fijn. Rasp de geitenkaas (of snij hem in kleine blokjes).

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en laat de quorn (diepgevroren: niet ontdooien) 2 min. bakken. Kruid met paprikapoeder.

  5. Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg bij de quorn (diepgevroren bloemkool hoeft u niet te ontdooien). Laat al roerend 5 min. bakken. Doe alles in een ovenschotel.

  6. Smelt de boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes en de gesnipperde lookteentjes toe. Kruid met pilipili. Doe er de bloem bij en laat nog even bakken.

  7. Giet er beetje bij beetje de melk bij, terwijl u blijft roeren. Voeg de petit-suissekaasjes en de geitenkaas toe.

  8. Breng al roerend tot net onder het kookpunt en laat nog 2 min. verder stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Giet de saus in de ovenschotel.

  9. Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de saus. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

  10. Schuif 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Indien nodig kunt u nog wat laten kleuren onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met primeuraardappelen of stokbrood en een fris slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 760 kcal
Vet 49.8 g
Koolhydraat 35.1 g
Eiwit 40.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Wijn Vieux Truffiers 'Réserve' A.C. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal