- Bewaar

- Bewaar
Bloemkoolgratin met quorn en geitenkaas
Onze drankensuggesties
Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Wijn Vieux Truffiers 'Réserve' A.C. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snij hem in kleine blokjes. Snipper de knoflookteentjes fijn. Rasp de geitenkaas (of snij hem in kleine blokjes).
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en laat de quorn (diepgevroren: niet ontdooien) 2 min. bakken. Kruid met paprikapoeder.
-
Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg bij de quorn (diepgevroren bloemkool hoeft u niet te ontdooien). Laat al roerend 5 min. bakken. Doe alles in een ovenschotel.
-
Smelt de boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes en de gesnipperde lookteentjes toe. Kruid met pilipili. Doe er de bloem bij en laat nog even bakken.
-
Giet er beetje bij beetje de melk bij, terwijl u blijft roeren. Voeg de petit-suissekaasjes en de geitenkaas toe.
-
Breng al roerend tot net onder het kookpunt en laat nog 2 min. verder stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Giet de saus in de ovenschotel.
-
Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de saus. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
-
Schuif 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Indien nodig kunt u nog wat laten kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met primeuraardappelen of stokbrood en een fris slaatje.
Onze drankensuggesties
Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Wijn Vieux Truffiers 'Réserve' A.C. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snij hem in kleine blokjes. Snipper de knoflookteentjes fijn. Rasp de geitenkaas (of snij hem in kleine blokjes).
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een hoge braadpan en laat de quorn (diepgevroren: niet ontdooien) 2 min. bakken. Kruid met paprikapoeder.
-
Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg bij de quorn (diepgevroren bloemkool hoeft u niet te ontdooien). Laat al roerend 5 min. bakken. Doe alles in een ovenschotel.
-
Smelt de boter in een kookpan. Voeg de paprikablokjes en de gesnipperde lookteentjes toe. Kruid met pilipili. Doe er de bloem bij en laat nog even bakken.
-
Giet er beetje bij beetje de melk bij, terwijl u blijft roeren. Voeg de petit-suissekaasjes en de geitenkaas toe.
-
Breng al roerend tot net onder het kookpunt en laat nog 2 min. verder stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Giet de saus in de ovenschotel.
-
Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de saus. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie.
-
Schuif 30 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C. Indien nodig kunt u nog wat laten kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met primeuraardappelen of stokbrood en een fris slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Wijn Vieux Truffiers 'Réserve' A.C. Côtes du Rhône