- Bewaar

- Bewaar
Bloemkoolquiche met kruidig gehakt
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. `Palazzo Vecchio' Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de bloemkool in roosjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik het bladerdeeg op het bakpapier in een taartvorm.
-
Bedek het deeg met bakpapier en leg er bakparels of droge bonen op. Bak het deeg zo 12 min. blind in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de roosjes bloemkool 6 à 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit de olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe. Maak het los met een vork. Kruid met het kerriepoeder de kurkuma en de cayennepeper en bak het gehakt gaar.
-
Meng er de peterselie onder.
-
Haal het deeg uit de oven en verdeel het gehakt over de bodem. Schik er de bloemkoolroosjes op.
-
Klop de eieren los en meng met de room, zwarte peper en zout.
-
Giet over de bloemkool en zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Geen fan van kerriepoeder of kurkuma? U kan het gehakt ook kruiden met tijm en/of oregano. Baby eet mee (+4 maand) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. 1 Schil 1 aardappel en snij in stukken. Verdeel 80 g bloemkool in roosjes. 2 Kook alles 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. `Palazzo Vecchio' Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de bloemkool in roosjes.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik het bladerdeeg op het bakpapier in een taartvorm.
-
Bedek het deeg met bakpapier en leg er bakparels of droge bonen op. Bak het deeg zo 12 min. blind in de voorverwarmde oven.
-
Kook ondertussen de roosjes bloemkool 6 à 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit de olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe. Maak het los met een vork. Kruid met het kerriepoeder de kurkuma en de cayennepeper en bak het gehakt gaar.
-
Meng er de peterselie onder.
-
Haal het deeg uit de oven en verdeel het gehakt over de bodem. Schik er de bloemkoolroosjes op.
-
Klop de eieren los en meng met de room, zwarte peper en zout.
-
Giet over de bloemkool en zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Geen fan van kerriepoeder of kurkuma? U kan het gehakt ook kruiden met tijm en/of oregano. Baby eet mee (+4 maand) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. 1 Schil 1 aardappel en snij in stukken. Verdeel 80 g bloemkool in roosjes. 2 Kook alles 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. `Palazzo Vecchio' Toscana - Italië