Bloemkoolquiche met kruidig gehakt
Bloemkoolquiche met kruidig gehakt

Bloemkoolquiche met kruidig gehakt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 60.8 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 30.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de bloemkool in roosjes.

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Schik het bladerdeeg op het bakpapier in een taartvorm.

  7. Bedek het deeg met bakpapier en leg er bakparels of droge bonen op. Bak het deeg zo 12 min. blind in de voorverwarmde oven.

  8. Kook ondertussen de roosjes bloemkool 6 à 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit de olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe. Maak het los met een vork. Kruid met het kerriepoeder de kurkuma en de cayennepeper en bak het gehakt gaar.

  10. Meng er de peterselie onder.

  11. Haal het deeg uit de oven en verdeel het gehakt over de bodem. Schik er de bloemkoolroosjes op.

  12. Klop de eieren los en meng met de room, zwarte peper en zout.

  13. Giet over de bloemkool en zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

Tip

Geen fan van kerriepoeder of kurkuma? U kan het gehakt ook kruiden met tijm en/of oregano. Baby eet mee (+4 maand) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. 1 Schil 1 aardappel en snij in stukken. Verdeel 80 g bloemkool in roosjes. 2 Kook alles 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de bloemkool in roosjes.

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Schik het bladerdeeg op het bakpapier in een taartvorm.

  7. Bedek het deeg met bakpapier en leg er bakparels of droge bonen op. Bak het deeg zo 12 min. blind in de voorverwarmde oven.

  8. Kook ondertussen de roosjes bloemkool 6 à 8 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit de olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe. Maak het los met een vork. Kruid met het kerriepoeder de kurkuma en de cayennepeper en bak het gehakt gaar.

  10. Meng er de peterselie onder.

  11. Haal het deeg uit de oven en verdeel het gehakt over de bodem. Schik er de bloemkoolroosjes op.

  12. Klop de eieren los en meng met de room, zwarte peper en zout.

  13. Giet over de bloemkool en zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

Tip

Geen fan van kerriepoeder of kurkuma? U kan het gehakt ook kruiden met tijm en/of oregano. Baby eet mee (+4 maand) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. 1 Schil 1 aardappel en snij in stukken. Verdeel 80 g bloemkool in roosjes. 2 Kook alles 15 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 782 kcal
Vet 60.8 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 30.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. `Palazzo Vecchio' Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal