Bloemkoolquiche met pancetta en cheddar
Bloemkoolquiche met pancetta en cheddar

Bloemkoolquiche met pancetta en cheddar

1 u. 15 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 743 kcal
Vet 55.1 g
Verzadigd vet 27.9 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 8 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 28.4 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Snij de cheddar in kleine stukjes en de pancetta in reepjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Klop de eieren los in de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de bloemkoolroosjes 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.

  9. Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm en snij het overtollige deeg aan de rand af. Prik enkele keren met een vork in het deeg.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de pancetta toe en laat even mee bakken. Verdeel over het bladerdeeg.

  11. Verdeel er de helft van de cheddar over en leg daarop de bloemkoolroosjes. Voeg het eiermengsel en de rest van de cheddar toe.

  12. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de quiche met een groen slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Snij de cheddar in kleine stukjes en de pancetta in reepjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Klop de eieren los in de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Kook de bloemkoolroosjes 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.

  9. Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm en snij het overtollige deeg aan de rand af. Prik enkele keren met een vork in het deeg.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de pancetta toe en laat even mee bakken. Verdeel over het bladerdeeg.

  11. Verdeel er de helft van de cheddar over en leg daarop de bloemkoolroosjes. Voeg het eiermengsel en de rest van de cheddar toe.

  12. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de quiche met een groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 743 kcal
Vet 55.1 g
Verzadigd vet 27.9 g
Koolhydraat 30.7 g
Suiker 8 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 28.4 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier CORSENDONK PATER de keuze van Sophie van het kookteam "Ik vind quiche heerlijk, maar voor sommige mensen steekt de hartige smaak snel wat tegen. Dat doorbreek je door het contrast op te zoeken. Bijvoorbeeld met de zoete karameltoetsen en de gebrande mout in deze Corsendonk." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Adriaen Brouwer Audenaerds Bruyn.

Bekijk het recept digitaal