- Bewaar

- Bewaar
Bloemkoolsteak met geitenkaas en groentefrietjes
Onze drankensuggesties
Wijn Dordonia #24 I.G.P. Périgord Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 35 min. in de oven
Verwarm de oven voor op 230 °C.
-
Schil de zoete aardappelen en de pastinaken en snij in frietjes.
-
Verwijder de groene bladeren van de bloemkool, maar laat de stronk aan de bloemkool. Snij 4 dikke plakken van de bloemkool.
-
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel de frietjes over de ene bakplaat. Meng er 2/3 van de olijfolie, het knoflookpoeder, het kerriepoeder en zout onder. Zorg dat de frietjes niet over elkaar liggen. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.
-
Leg intussen de plakken bloemkool op de andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 min. bij de frietjes in de hete oven. Draai halverwege om.
-
Leg de hazelnoten op de bakplaat van de bloemkool en rooster 5 min. mee in de oven. Laat afkoelen. Leg ze in een keukenhanddoek en wrijf de bruine velletjes los. Hak daarna grof.
-
Snipper de peterselie fijn en meng de helft onder de geitenkaas. Kruid met zwarte peper.
-
Verdeel de bloemkoolsteaks over de borden en schep er de geitenkaas op. Bestrooi met de hazelnoten en de rest van de peterselie. Serveer met de groentefrietjes.
Nog rauwe bloemkool over?
Snij in kleine roosjes en serveer bij het aperitief met een dipsaus.
Onze drankensuggesties
Wijn Dordonia #24 I.G.P. Périgord Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 35 min. in de oven
Verwarm de oven voor op 230 °C.
-
Schil de zoete aardappelen en de pastinaken en snij in frietjes.
-
Verwijder de groene bladeren van de bloemkool, maar laat de stronk aan de bloemkool. Snij 4 dikke plakken van de bloemkool.
-
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel de frietjes over de ene bakplaat. Meng er 2/3 van de olijfolie, het knoflookpoeder, het kerriepoeder en zout onder. Zorg dat de frietjes niet over elkaar liggen. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.
-
Leg intussen de plakken bloemkool op de andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 min. bij de frietjes in de hete oven. Draai halverwege om.
-
Leg de hazelnoten op de bakplaat van de bloemkool en rooster 5 min. mee in de oven. Laat afkoelen. Leg ze in een keukenhanddoek en wrijf de bruine velletjes los. Hak daarna grof.
-
Snipper de peterselie fijn en meng de helft onder de geitenkaas. Kruid met zwarte peper.
-
Verdeel de bloemkoolsteaks over de borden en schep er de geitenkaas op. Bestrooi met de hazelnoten en de rest van de peterselie. Serveer met de groentefrietjes.
Nog rauwe bloemkool over?
Snij in kleine roosjes en serveer bij het aperitief met een dipsaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Dordonia #24 I.G.P. Périgord Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier