Boerenchipolata met frisse groentestoemp
Boerenchipolata met frisse groentestoemp

Boerenchipolata met frisse groentestoemp

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 27.4 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 45.2 g
Suiker 6.4 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 34.2 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in stukjes. Kook de aardappelen en de broccolisteel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, kruid met peper en zout en prak tot puree.

  2. Kook intussen de diepgevroren erwten 6 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 min. de broccoliroosjes toe. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn. Verhit de olijfolie in de kookpot van de erwten en stoof de helft van de lente-uitjes 2 min. Voeg de broccoli en de erwten toe en laat nog 2 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.

  4. Meng de ricotta en de helft van de boter onder de puree. Meng er daarna de groenten, het bieslook en de rest van de lente-ui onder.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de boerenchipolata’s 3 min. aan elke kant goudbruin. Haal ze uit de pan en giet het vet weg. Voeg 2 dl water toe en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.

  6. Verdeel de puree over de borden en schik er de chipolata’s op. Lepel er de saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in stukjes. Kook de aardappelen en de broccolisteel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, kruid met peper en zout en prak tot puree.

  2. Kook intussen de diepgevroren erwten 6 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 min. de broccoliroosjes toe. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn. Verhit de olijfolie in de kookpot van de erwten en stoof de helft van de lente-uitjes 2 min. Voeg de broccoli en de erwten toe en laat nog 2 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.

  4. Meng de ricotta en de helft van de boter onder de puree. Meng er daarna de groenten, het bieslook en de rest van de lente-ui onder.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de boerenchipolata’s 3 min. aan elke kant goudbruin. Haal ze uit de pan en giet het vet weg. Voeg 2 dl water toe en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.

  6. Verdeel de puree over de borden en schik er de chipolata’s op. Lepel er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 27.4 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 45.2 g
Suiker 6.4 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 34.2 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Dark Horse Zinfandel California - Verenigde Staten

Bekijk het recept digitaal