- Bewaar

- Bewaar
Boerenchipolata met frisse groentestoemp
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Dark Horse Zinfandel California - Verenigde Staten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in stukjes. Kook de aardappelen en de broccolisteel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, kruid met peper en zout en prak tot puree.
-
Kook intussen de diepgevroren erwten 6 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 min. de broccoliroosjes toe. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn. Verhit de olijfolie in de kookpot van de erwten en stoof de helft van de lente-uitjes 2 min. Voeg de broccoli en de erwten toe en laat nog 2 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Meng de ricotta en de helft van de boter onder de puree. Meng er daarna de groenten, het bieslook en de rest van de lente-ui onder.
-
Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de boerenchipolata’s 3 min. aan elke kant goudbruin. Haal ze uit de pan en giet het vet weg. Voeg 2 dl water toe en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.
-
Verdeel de puree over de borden en schik er de chipolata’s op. Lepel er de saus over.
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Dark Horse Zinfandel California - Verenigde Staten
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in stukjes. Kook de aardappelen en de broccolisteel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, kruid met peper en zout en prak tot puree.
-
Kook intussen de diepgevroren erwten 6 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 3 min. de broccoliroosjes toe. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn. Verhit de olijfolie in de kookpot van de erwten en stoof de helft van de lente-uitjes 2 min. Voeg de broccoli en de erwten toe en laat nog 2 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Meng de ricotta en de helft van de boter onder de puree. Meng er daarna de groenten, het bieslook en de rest van de lente-ui onder.
-
Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de boerenchipolata’s 3 min. aan elke kant goudbruin. Haal ze uit de pan en giet het vet weg. Voeg 2 dl water toe en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.
-
Verdeel de puree over de borden en schik er de chipolata’s op. Lepel er de saus over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Dark Horse Zinfandel California - Verenigde Staten