Boerenchipolata met rijst en Provençaalse saus
Boerenchipolata met rijst en Provençaalse saus

Boerenchipolata met rijst en Provençaalse saus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 740 kcal
Vet 36.2 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 62.9 g
Suiker 13 g
Vezel 7 g
Eiwit 37.1 g
Zout 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de ratatouille oppervlakkig ontdooien.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de ratatouille 5 min. al roerend. Voeg de passata toe en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat ± 15 min. sudderen.

  5. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de chipolata's 3 à 4 min. aan elke kant.

  6. Snij de chipolata's in stukjes en voeg toe aan de saus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de ratatouille oppervlakkig ontdooien.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de ratatouille 5 min. al roerend. Voeg de passata toe en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Laat ± 15 min. sudderen.

  5. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de chipolata's 3 à 4 min. aan elke kant.

  6. Snij de chipolata's in stukjes en voeg toe aan de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 740 kcal
Vet 36.2 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 62.9 g
Suiker 13 g
Vezel 7 g
Eiwit 37.1 g
Zout 4.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal