- Bewaar

- Bewaar
Boerenchipolata met wittekoolsaus en puree
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij het harde stuk uit de halve wittekool. Snij daarna de bladeren in reepjes.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de wittekool 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt 60 g boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en laat even drogen. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt.
-
Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Meng er de mosterd, het citroensap en de wittekool onder.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de chipolata's 3 min. aan elke kant.
-
Stamp de aardappelen fijn en meng er de eidooier en 1 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Afwerking:
-
Serveer de chipolata's met de puree en de wittekoolsaus.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij het harde stuk uit de halve wittekool. Snij daarna de bladeren in reepjes.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de wittekool 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt 60 g boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en laat even drogen. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt.
-
Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Meng er de mosterd, het citroensap en de wittekool onder.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de chipolata's 3 min. aan elke kant.
-
Stamp de aardappelen fijn en meng er de eidooier en 1 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Afwerking:
-
Serveer de chipolata's met de puree en de wittekoolsaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië