Boerenchipolata met wittekoolsaus en puree
Boerenchipolata met wittekoolsaus en puree

Boerenchipolata met wittekoolsaus en puree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 756 kcal
Vet 38.7 g
Verzadigd vet 20.3 g
Koolhydraat 62.6 g
Suiker 17.3 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 34.2 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij het harde stuk uit de halve wittekool. Snij daarna de bladeren in reepjes.

  4. Pers de halve citroen.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Kook intussen de wittekool 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt 60 g boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en laat even drogen. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt.

  9. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  10. Meng er de mosterd, het citroensap en de wittekool onder.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de chipolata's 3 min. aan elke kant.

  12. Stamp de aardappelen fijn en meng er de eidooier en 1 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de chipolata's met de puree en de wittekoolsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij het harde stuk uit de halve wittekool. Snij daarna de bladeren in reepjes.

  4. Pers de halve citroen.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Kook intussen de wittekool 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt 60 g boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en laat even drogen. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt.

  9. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  10. Meng er de mosterd, het citroensap en de wittekool onder.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de chipolata's 3 min. aan elke kant.

  12. Stamp de aardappelen fijn en meng er de eidooier en 1 eetl. boter onder. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de chipolata's met de puree en de wittekoolsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 756 kcal
Vet 38.7 g
Verzadigd vet 20.3 g
Koolhydraat 62.6 g
Suiker 17.3 g
Vezel 9.2 g
Eiwit 34.2 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Hardy's `Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië

Bekijk het recept digitaal