Boerenworst met risotto en broccoli
Boerenworst met risotto en broccoli

Boerenworst met risotto en broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 818 kcal
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 14.6 g
Koolhydraat 62.5 g
Suiker 3.8 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 48.3 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de boerenworsten in 4 à 5 gelijke stukken.

  6. Snij de broccoli's in kleine roosjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig.

  9. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng er de ricotta en de Italiaanse kruiden onder.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken worst 5 min. goudbruin aan alle kanten.

  11. Kook de broccoliroosjes 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de risotto over de borden, leg er de stukken boerenworst op en bestrooi met de parmezaan. Geef er de broccoli bij.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 100 g broccoli in kleinere stukjes en kook samen met 30 g risottorijst 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix tot een gladde massa.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de boerenworsten in 4 à 5 gelijke stukken.

  6. Snij de broccoli's in kleine roosjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig.

  9. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng er de ricotta en de Italiaanse kruiden onder.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken worst 5 min. goudbruin aan alle kanten.

  11. Kook de broccoliroosjes 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de risotto over de borden, leg er de stukken boerenworst op en bestrooi met de parmezaan. Geef er de broccoli bij.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 100 g broccoli in kleinere stukjes en kook samen met 30 g risottorijst 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix tot een gladde massa.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 818 kcal
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 14.6 g
Koolhydraat 62.5 g
Suiker 3.8 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 48.3 g
Zout 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Terrefort A.O.P. Buzet

Bekijk het recept digitaal