- Bewaar

- Bewaar
Boerenworst met risotto en broccoli
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Terrefort A.O.P. Buzet
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de boerenworsten in 4 à 5 gelijke stukken.
-
Snij de broccoli's in kleine roosjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng er de ricotta en de Italiaanse kruiden onder.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken worst 5 min. goudbruin aan alle kanten.
-
Kook de broccoliroosjes 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden, leg er de stukken boerenworst op en bestrooi met de parmezaan. Geef er de broccoli bij.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 100 g broccoli in kleinere stukjes en kook samen met 30 g risottorijst 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix tot een gladde massa.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Terrefort A.O.P. Buzet
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de boerenworsten in 4 à 5 gelijke stukken.
-
Snij de broccoli's in kleine roosjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng er de ricotta en de Italiaanse kruiden onder.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukken worst 5 min. goudbruin aan alle kanten.
-
Kook de broccoliroosjes 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden, leg er de stukken boerenworst op en bestrooi met de parmezaan. Geef er de broccoli bij.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 100 g broccoli in kleinere stukjes en kook samen met 30 g risottorijst 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix tot een gladde massa.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Terrefort A.O.P. Buzet