Bommetjes met superzaad
Bommetjes met superzaad

Bommetjes met superzaad

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 362 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 32.9 g
Suiker 11.6 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 16.4 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij aan de bovenkant van de ronde courgettes een hoedje af. Het steeltje mag je wegsnijden.

  4. Neem nu een koffielepel en schraap het vruchtvlees uit de courgette. Steek je lepeltje niet te dicht bij de schil, je mag nog een wit randje zien. Zet de courgettebolletjes naast elkaar in een ovenschaal.

  5. Het vruchtvlees en het hoedje mag je in kleinere stukjes snijden.

  6. Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat het water eruit lekken.

  7. Snij de kerstomaten in 2 en knijp er de pitjes uit (die heb je niet nodig).

  8. Pluk de blaadjes van 1 plantje basilicum en scheur de blaadjes in kleinere stukken.

  9. Breek 100 g feta in stukjes.

  10. Pel het teentje knoflook en pers het uit.

  11. Bereiding:
  12. Eerst mag je hulpkok de handen uit de mouwen steken:
  13. Snipper de sjalotten fijn. Stoof ze samen met het geperste knoflook 5 min. in de olijfolie. Meng er het vruchtvlees van de courgettes, de tomatenpuree, de tijm en de oregano onder.

  14. Voeg de uitgelekte quinoa en de halve kerstomaten toe, samen met 3 dl groentebouillon. Laat 15 à 20 min. op een zacht vuur sudderen. Roer er op het einde de stukjes basilicum onder.

  15. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  16. Nu is het aan jou: Kruid de quinoavulling met zwarte peper en zout.

  17. Schep de vulling voorzichtig met een eetlepel in de uitgeholde courgettebolletjes.

  18. Strooi de stukjes feta over de gevulde courgettes.

  19. Giet 2,5 dl koude groentebouillon voorzichtig rond de courgettes. Bedek de ovenschaal met een vel aluminiumfolie. Je hulpkok mag de ovenschaal 30 min. in de voorverwarmde oven zetten. Haal er de aluminiumfolie af en zet nog eens 15 min. in de oven.

Tip

HEY, EEN COURGETTE IS TOCH LANG? Ja, maar er bestaan ook bolvormige courgettes. Voor dit recept maakt het eigenlijk niet zo veel uit. Je kan het ook maken met lange courgettes. Snij dan eerst aan beide uiteinden een stukje af. Daarna snij je over de volledige lengte van de courgette een lange, dunne reep af. Nu kan je met een koffielepel het vruchtvlees uit de courgette halen en de courgettes vullen met de quinoa. In plaats van bommetjes kan je het bootjes met superzaad noemen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij aan de bovenkant van de ronde courgettes een hoedje af. Het steeltje mag je wegsnijden.

  4. Neem nu een koffielepel en schraap het vruchtvlees uit de courgette. Steek je lepeltje niet te dicht bij de schil, je mag nog een wit randje zien. Zet de courgettebolletjes naast elkaar in een ovenschaal.

  5. Het vruchtvlees en het hoedje mag je in kleinere stukjes snijden.

  6. Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water. Laat het water eruit lekken.

  7. Snij de kerstomaten in 2 en knijp er de pitjes uit (die heb je niet nodig).

  8. Pluk de blaadjes van 1 plantje basilicum en scheur de blaadjes in kleinere stukken.

  9. Breek 100 g feta in stukjes.

  10. Pel het teentje knoflook en pers het uit.

  11. Bereiding:
  12. Eerst mag je hulpkok de handen uit de mouwen steken:
  13. Snipper de sjalotten fijn. Stoof ze samen met het geperste knoflook 5 min. in de olijfolie. Meng er het vruchtvlees van de courgettes, de tomatenpuree, de tijm en de oregano onder.

  14. Voeg de uitgelekte quinoa en de halve kerstomaten toe, samen met 3 dl groentebouillon. Laat 15 à 20 min. op een zacht vuur sudderen. Roer er op het einde de stukjes basilicum onder.

  15. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  16. Nu is het aan jou: Kruid de quinoavulling met zwarte peper en zout.

  17. Schep de vulling voorzichtig met een eetlepel in de uitgeholde courgettebolletjes.

  18. Strooi de stukjes feta over de gevulde courgettes.

  19. Giet 2,5 dl koude groentebouillon voorzichtig rond de courgettes. Bedek de ovenschaal met een vel aluminiumfolie. Je hulpkok mag de ovenschaal 30 min. in de voorverwarmde oven zetten. Haal er de aluminiumfolie af en zet nog eens 15 min. in de oven.

Tip

HEY, EEN COURGETTE IS TOCH LANG? Ja, maar er bestaan ook bolvormige courgettes. Voor dit recept maakt het eigenlijk niet zo veel uit. Je kan het ook maken met lange courgettes. Snij dan eerst aan beide uiteinden een stukje af. Daarna snij je over de volledige lengte van de courgette een lange, dunne reep af. Nu kan je met een koffielepel het vruchtvlees uit de courgette halen en de courgettes vullen met de quinoa. In plaats van bommetjes kan je het bootjes met superzaad noemen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 362 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 32.9 g
Suiker 11.6 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 16.4 g
Zout 2 g

Bekijk het recept digitaal