Boomstammetjes met geroosterde butternut en romige spinazie
Boomstammetjes met geroosterde butternut en romige spinazie

Boomstammetjes met geroosterde butternut en romige spinazie

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 765 kcal
Vet 53.9 g
Verzadigd vet 17.4 g
Koolhydraat 31.5 g
Suiker 6.1 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 36.4 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in het vruchtvlees in hele fijne plakken. Leg naast elkaar op een bakplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verhit intussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak de boomstammetjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 20 à 25 min. verder garen.

  4. Verhit 2 el olijfolie in een andere braadpan en bak de voorgekookte krieltjes ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  5. Snipper intussen de sjalot en het knoflook fijn. Hak de walnootpitten fijn.

  6. Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Roer er de spinazie onder en laat slinken. Voeg de roomkaas toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Verdeel de boomstammetjes over de borden en leg er de butternutpompoen naast. Schep er de spinazie over en bestrooi met de walnootpitten. Serveer met de gebakken krieltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schil de butternutpompoen, verwijder de pitten en de draden en snij in het vruchtvlees in hele fijne plakken. Leg naast elkaar op een bakplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Verhit intussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak de boomstammetjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 20 à 25 min. verder garen.

  4. Verhit 2 el olijfolie in een andere braadpan en bak de voorgekookte krieltjes ± 10 min. Kruid met peper en zout.

  5. Snipper intussen de sjalot en het knoflook fijn. Hak de walnootpitten fijn.

  6. Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Roer er de spinazie onder en laat slinken. Voeg de roomkaas toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Verdeel de boomstammetjes over de borden en leg er de butternutpompoen naast. Schep er de spinazie over en bestrooi met de walnootpitten. Serveer met de gebakken krieltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 765 kcal
Vet 53.9 g
Verzadigd vet 17.4 g
Koolhydraat 31.5 g
Suiker 6.1 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 36.4 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn La Fanfinette rood A.O.P. Côtes du Rhône Wijn Vintense 'O°rigin' Les Galets 0,0 % Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal