- Bewaar

- Bewaar
Bosbessenroomtaart met munt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Klop het eiwit tot heel stevig schuim. Voeg al kloppend de gewone suiker en de vanillesuiker toe. Blijf kloppen tot het schuim glanst en stevig is.
-
Klop de eidooiers los met 2 eetl. schuim en schep er voorzichtig de rest van het schuim onder.
-
Meng 80 g bloem met het bakpoeder en het maïszetmeel. Zeef boven het schuim en schep alles door elkaar met een houten lepel, van onderen naar boven (niet roeren, want dan gaat de veerkracht verloren).
-
Beboter een bakvorm (Ø 23 cm) en bestrooi de bodem met 1 eetl. bloem en met hazelnootjes.
-
Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Schuif 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat even afkoelen. Haal uit de bakvorm en laat verder afkoelen.
-
Bereiding:
-
Klop de room stijf en voeg halverwege de bloemsuiker toe. Meng er op het einde 2 eetl. los geroerde bosbessenconfituur door. Zo krijgt u lichtpaarse, gespikkelde room.
-
Snij het gebak horizontaal middendoor. Bestrijk met een laag bosbessenconfituur (hou 2 eetl. opzij voor het garnituur) en een laag lichtpaarse room. Sluit de taart en bestrijk de bovenkant en de zijkanten ook met de room.
-
Afwerking:
-
Versier met enkele stipjes bosbessenconfituur en verse muntblaadjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Klop het eiwit tot heel stevig schuim. Voeg al kloppend de gewone suiker en de vanillesuiker toe. Blijf kloppen tot het schuim glanst en stevig is.
-
Klop de eidooiers los met 2 eetl. schuim en schep er voorzichtig de rest van het schuim onder.
-
Meng 80 g bloem met het bakpoeder en het maïszetmeel. Zeef boven het schuim en schep alles door elkaar met een houten lepel, van onderen naar boven (niet roeren, want dan gaat de veerkracht verloren).
-
Beboter een bakvorm (Ø 23 cm) en bestrooi de bodem met 1 eetl. bloem en met hazelnootjes.
-
Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Schuif 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat even afkoelen. Haal uit de bakvorm en laat verder afkoelen.
-
Bereiding:
-
Klop de room stijf en voeg halverwege de bloemsuiker toe. Meng er op het einde 2 eetl. los geroerde bosbessenconfituur door. Zo krijgt u lichtpaarse, gespikkelde room.
-
Snij het gebak horizontaal middendoor. Bestrijk met een laag bosbessenconfituur (hou 2 eetl. opzij voor het garnituur) en een laag lichtpaarse room. Sluit de taart en bestrijk de bovenkant en de zijkanten ook met de room.
-
Afwerking:
-
Versier met enkele stipjes bosbessenconfituur en verse muntblaadjes.