Boterbonen in tomatensaus
Boterbonen in tomatensaus

Boterbonen in tomatensaus

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 101 kcal
Vet 2.9 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de boterbonen ± 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg er de tijm en nootmuskaat aan toe.

  7. Voeg de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de gekookte boterbonen toe aan de tomaten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de boterbonen ± 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg er de tijm en nootmuskaat aan toe.

  7. Voeg de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de gekookte boterbonen toe aan de tomaten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 101 kcal
Vet 2.9 g
Koolhydraat 13.8 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal