Bowl met bulgur, rode biet en gegrilde veggiestukjes
Bowl met bulgur, rode biet en gegrilde veggiestukjes

Bowl met bulgur, rode biet en gegrilde veggiestukjes

1 u. 5 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2561 kj
Energie 612 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 54.6 g
Suiker 12.9 g
Vezel 18.3 g
Eiwit 28.7 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. De dag voordien (12 u. weken)
  2. Laat de kikkererwten 12 u. weken in koud water.

  3. Op het moment zelf (1 u. 5 min.)
  4. Kook de geweekte kikkererwten 1 u. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Kruid met peper en zout.

  5. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met 1/3 van de olijfolie.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Schil de rode biet en snij in hapklare stukken. Meng met 1/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout, en leg op een bakplaat met bakpapier. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gegrilde stukjes 5 min.

  9. Snij de komkommer in de lengte in 4 en snij in stukken van 1 cm.

  10. Verdeel de spinazie, de bulgur, de rode biet, de kikkererwten, de komkommer en de gegrilde stukjes over 4 kommetjes. Werk in het midden af met een toef hummus. Bestrooi de hummus met wat maanzaad.

Tip
Niet veel tijd?

Gebruik dan kikkererwten uit blik en voorgekookte rode biet om tijd te winnen. Of maak de kikkererwten en rode biet al de dag vooraf klaar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. De dag voordien (12 u. weken)
  2. Laat de kikkererwten 12 u. weken in koud water.

  3. Op het moment zelf (1 u. 5 min.)
  4. Kook de geweekte kikkererwten 1 u. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Kruid met peper en zout.

  5. Kook de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met 1/3 van de olijfolie.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Schil de rode biet en snij in hapklare stukken. Meng met 1/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout, en leg op een bakplaat met bakpapier. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gegrilde stukjes 5 min.

  9. Snij de komkommer in de lengte in 4 en snij in stukken van 1 cm.

  10. Verdeel de spinazie, de bulgur, de rode biet, de kikkererwten, de komkommer en de gegrilde stukjes over 4 kommetjes. Werk in het midden af met een toef hummus. Bestrooi de hummus met wat maanzaad.

Tip
Niet veel tijd?

Gebruik dan kikkererwten uit blik en voorgekookte rode biet om tijd te winnen. Of maak de kikkererwten en rode biet al de dag vooraf klaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2561 kj
Energie 612 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 54.6 g
Suiker 12.9 g
Vezel 18.3 g
Eiwit 28.7 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn EviDanse Rosé I.G.P. Pays d’Oc Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal