Bowl van pitavlees, worteltjes en zoeteaardappelfrietjes met aioli
Bowl van pitavlees, worteltjes en zoeteaardappelfrietjes met aioli

Bowl van pitavlees, worteltjes en zoeteaardappelfrietjes met aioli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 805 kcal
Vet 49.3 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 46.4 g
Suiker 21.7 g
Vezel 12.5 g
Eiwit 37.2 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes.

  5. Halveer de wortelen in de lengte en snij in stukjes van ± 5 cm.

  6. Snij de rode ui in fijne, brede repen.

  7. Bereiding:
  8. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Verdeel de frietjes van zoete aardappel over 1 bakplaat. Overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  10. Verdeel de wortelen over de andere bakplaat. Overgiet met 2 eetl. olijfolie, de honing, peper en zout en meng onder elkaar. Leg de kikkererwten in een hoekje van de bakplaat en overgiet met 1 eetl. olijfolie. Kruid met de ras el hanout.

  11. Zet de bakplaten 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Leg 5 à 8 min. voor het einde de repen rode ui op de bakplaat van de wortelen.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het pitavlees 5 à 8 min.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes.

  5. Halveer de wortelen in de lengte en snij in stukjes van ± 5 cm.

  6. Snij de rode ui in fijne, brede repen.

  7. Bereiding:
  8. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Verdeel de frietjes van zoete aardappel over 1 bakplaat. Overgiet met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  10. Verdeel de wortelen over de andere bakplaat. Overgiet met 2 eetl. olijfolie, de honing, peper en zout en meng onder elkaar. Leg de kikkererwten in een hoekje van de bakplaat en overgiet met 1 eetl. olijfolie. Kruid met de ras el hanout.

  11. Zet de bakplaten 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Leg 5 à 8 min. voor het einde de repen rode ui op de bakplaat van de wortelen.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het pitavlees 5 à 8 min.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 805 kcal
Vet 49.3 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 46.4 g
Suiker 21.7 g
Vezel 12.5 g
Eiwit 37.2 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn VICO ROOD CORSE Domaine Vico A.O.P Corse

Bekijk het recept digitaal