- Bewaar

- Bewaar
Braadkip met dragonroom
Onze drankensuggesties
Wijn Réserve Gérard Bertrand A.O.P. Languedoc Bier Boon Oude Geuze Geuze
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 25 min.
Verwarm de oven voor op 250 °C. Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk met de arachideolie. Kruid met peper en zout. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Overgiet met de helft van de witte wijn. Verlaag de oventemperatuur tot 190 °C en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de kip nog 1 u. verder braden en lepel er tussendoor enkele keren het braadvocht over.
-
Snij intussen de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes. Snij de tomaten in blokjes. Meng de salade met de venkel, de tomaten en de olijven. Werk af met de olijfolie, peper en zout.
-
Bak de ovenfrieten (instructies: zie verpakking).
-
Haal de kip uit de ovenschaal en hou warm. Giet het braadvocht in een hoge beker en schep het vet dat naar boven komt weg.
-
Blus de ovenschaal met de rest van de wijn. Giet samen met het braadvocht door een zeef in een steelpannetje. Voeg de zure room en de dragon toe. Pers de citroen.
-
Laat de saus goed inkoken en bind indien nodig met instantsausbinder. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
-
Serveer de kip met de frietjes en de tomaten-venkelsalade.
Onze drankensuggesties
Wijn Réserve Gérard Bertrand A.O.P. Languedoc Bier Boon Oude Geuze Geuze
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 25 min.
Verwarm de oven voor op 250 °C. Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk met de arachideolie. Kruid met peper en zout. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Overgiet met de helft van de witte wijn. Verlaag de oventemperatuur tot 190 °C en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de kip nog 1 u. verder braden en lepel er tussendoor enkele keren het braadvocht over.
-
Snij intussen de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes. Snij de tomaten in blokjes. Meng de salade met de venkel, de tomaten en de olijven. Werk af met de olijfolie, peper en zout.
-
Bak de ovenfrieten (instructies: zie verpakking).
-
Haal de kip uit de ovenschaal en hou warm. Giet het braadvocht in een hoge beker en schep het vet dat naar boven komt weg.
-
Blus de ovenschaal met de rest van de wijn. Giet samen met het braadvocht door een zeef in een steelpannetje. Voeg de zure room en de dragon toe. Pers de citroen.
-
Laat de saus goed inkoken en bind indien nodig met instantsausbinder. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
-
Serveer de kip met de frietjes en de tomaten-venkelsalade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Réserve Gérard Bertrand A.O.P. Languedoc Bier Boon Oude Geuze Geuze