- Bewaar

- Bewaar
Braadkip met gegrilde aubergines en zuiderse couscous
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Torres `Viña Sol' D.O. Catalunya Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak een marinade met 2 eetl. olijfolie en de kippenkruiden. Bestrijk er de kip mee en schik in een ovenschaal.
-
Bereiding:
-
Zet de kip 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen de aubergines in de lengte in 2, en laat het kroontje eraan. Maak inkepingen in het vruchtvlees (niet in de schil).
-
Schik de aubergines met de schil naar onder op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout. Besprenkel met 5 eetl. olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden. Zet de aubergines 50 à 60 min. in de oven bij de kip.
-
Zet de amandelschilfers de laatste 3 à 5 min. mee in de oven en rooster ze goudbruin.
-
Snipper intussen de peterselie en de munt fijn. Pers het knoflook en meng onder de yoghurt. Voeg ook de honing en 3/4 van de peterselie en de munt toe. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de diepgevroren groentemix 8 à 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Doe de couscous in een kom en overgiet met 250 ml heet water. Laat 10 min. zwellen en maak los met een vork. Meng de groenten onder de couscous.
-
Afwerking:
-
Snij de kip in stukken en verdeel over de borden. Schik er de aubergines naast en lepel er wat kruidenyoghurt op. Werk af met de amandelschilfers en de rest van de verse kruiden. Serveer met de couscous.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Torres `Viña Sol' D.O. Catalunya Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak een marinade met 2 eetl. olijfolie en de kippenkruiden. Bestrijk er de kip mee en schik in een ovenschaal.
-
Bereiding:
-
Zet de kip 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snij intussen de aubergines in de lengte in 2, en laat het kroontje eraan. Maak inkepingen in het vruchtvlees (niet in de schil).
-
Schik de aubergines met de schil naar onder op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout. Besprenkel met 5 eetl. olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden. Zet de aubergines 50 à 60 min. in de oven bij de kip.
-
Zet de amandelschilfers de laatste 3 à 5 min. mee in de oven en rooster ze goudbruin.
-
Snipper intussen de peterselie en de munt fijn. Pers het knoflook en meng onder de yoghurt. Voeg ook de honing en 3/4 van de peterselie en de munt toe. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de diepgevroren groentemix 8 à 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Doe de couscous in een kom en overgiet met 250 ml heet water. Laat 10 min. zwellen en maak los met een vork. Meng de groenten onder de couscous.
-
Afwerking:
-
Snij de kip in stukken en verdeel over de borden. Schik er de aubergines naast en lepel er wat kruidenyoghurt op. Werk af met de amandelschilfers en de rest van de verse kruiden. Serveer met de couscous.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Torres `Viña Sol' D.O. Catalunya Spanje