Broccoli-spinaziesoep
Broccoli-spinaziesoep

Broccoli-spinaziesoep

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 90 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 5.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Breng de kippenbouillon aan de kook en doe er de broccoli (diepvriesbroccoli niet ontdooien) en diepgevroren spinaziebolletjes in. Laat 20 min. zachtjes koken. Mix de soep zeer fijn.

  4. Roer geleidelijk 1 dl lichte room door 1 eetl. tomatenpuree.

  5. Afwerking:
  6. Schep de soep in de borden. Giet een spiraaltje tomatenroom in elk bord (dat gaat makkelijk met een eetlepel). Dien op met broodjes.

Tip

Origineel alternatief voor soepbroodjes (voor 4 personen): - 1 sneetje gekookte ham - 6 eetl. geraspte gruyèrekaas - 1 snuifje paprikapoeder Leg op een vel aluminiumfolie 8 rondjes gekookte ham (3 à 4 cm doorsnede). Verdeel er de geraspte gruyèrekaas over en kruid met een snuifje paprikapoeder. Bak 4 à 5 min. onder de grill. Laat even afkoelen en maak voorzichtig los van de folie. Wanneer soep opdienen? Een koud voorgerecht komt steevast op de eerste plaats in een menu, dus vóór de soep. Serveert u liever een warm voorgerecht, dan opent u de maaltijd het best met de soep.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Breng de kippenbouillon aan de kook en doe er de broccoli (diepvriesbroccoli niet ontdooien) en diepgevroren spinaziebolletjes in. Laat 20 min. zachtjes koken. Mix de soep zeer fijn.

  4. Roer geleidelijk 1 dl lichte room door 1 eetl. tomatenpuree.

  5. Afwerking:
  6. Schep de soep in de borden. Giet een spiraaltje tomatenroom in elk bord (dat gaat makkelijk met een eetlepel). Dien op met broodjes.

Tip

Origineel alternatief voor soepbroodjes (voor 4 personen): - 1 sneetje gekookte ham - 6 eetl. geraspte gruyèrekaas - 1 snuifje paprikapoeder Leg op een vel aluminiumfolie 8 rondjes gekookte ham (3 à 4 cm doorsnede). Verdeel er de geraspte gruyèrekaas over en kruid met een snuifje paprikapoeder. Bak 4 à 5 min. onder de grill. Laat even afkoelen en maak voorzichtig los van de folie. Wanneer soep opdienen? Een koud voorgerecht komt steevast op de eerste plaats in een menu, dus vóór de soep. Serveert u liever een warm voorgerecht, dan opent u de maaltijd het best met de soep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 90 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 5.5 g

Bekijk het recept digitaal