- Bewaar

- Bewaar
Broodje quinoa-spinazieburger
Onze drankensuggesties
Bier Mongozo Glutenvrij pilsbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de spinazie ontdooien en duw er alle vocht uit met een lepel.
-
Spoel de quinoa goed onder koud water in een fijne zeef en kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Rasp ondertussen de ongeschilde komkommer fijn. Knijp het vocht er goed uit en meng onder de yoghurt. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Snipper de halve ui en het knoflook fijn.
-
Hak de pijnboompitten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snij de tomaten in schijfjes.
-
Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Klop de eieren los.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de quinoa in een grote kom en meng samen met het paneermeel, de spinazie, de losgeklopte eieren, de fijngesnipperde ui en het knoflook, de geraspte parmezaan en de fijngehakte pijnboompitten. Kruid met peper en zout.
-
Rol 12 gelijke balletjes van de quinoamengeling en plet met de handpalm tot een mooie burger.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de quinoaburgers goudbruin aan beide kanten. Laat daarna nog 3 à 4 min. aan elke kant bakken.
-
Bak ondertussen de pistolets af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Snij de pistolets open.
-
Afwerking:
-
Leg op de onderste helft van elke pistolet een quinoaburger. Werk af met de yoghurt en schijfjes tomaat. Bedek met de bovenste helft van de pistolets. Serveer 3 pistolets per persoon.
Onze drankensuggesties
Bier Mongozo Glutenvrij pilsbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de spinazie ontdooien en duw er alle vocht uit met een lepel.
-
Spoel de quinoa goed onder koud water in een fijne zeef en kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
-
Rasp ondertussen de ongeschilde komkommer fijn. Knijp het vocht er goed uit en meng onder de yoghurt. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Snipper de halve ui en het knoflook fijn.
-
Hak de pijnboompitten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snij de tomaten in schijfjes.
-
Rasp de parmezaan (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Klop de eieren los.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de quinoa in een grote kom en meng samen met het paneermeel, de spinazie, de losgeklopte eieren, de fijngesnipperde ui en het knoflook, de geraspte parmezaan en de fijngehakte pijnboompitten. Kruid met peper en zout.
-
Rol 12 gelijke balletjes van de quinoamengeling en plet met de handpalm tot een mooie burger.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de quinoaburgers goudbruin aan beide kanten. Laat daarna nog 3 à 4 min. aan elke kant bakken.
-
Bak ondertussen de pistolets af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Snij de pistolets open.
-
Afwerking:
-
Leg op de onderste helft van elke pistolet een quinoaburger. Werk af met de yoghurt en schijfjes tomaat. Bedek met de bovenste helft van de pistolets. Serveer 3 pistolets per persoon.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Mongozo Glutenvrij pilsbier Wijn Domaine Sainte-Anne A.O.P. Entre-deux-Mers