Brownies met nootjes
Brownies met nootjes

Brownies met nootjes

1 u. 35 min.
Tussendoortje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 41.5 g
Eiwit 5.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  4. Hak de witte chocolade heel grof.

  5. Rooster de noten 10 min. in de voorverwarmde oven. Snij daarna in 2 of 3, afhankelijk van de grootte.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  8. Smelt de pure chocolade, samen met 150 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer er de donkerbruine suiker onder.

  9. Schep de gesmolten chocolade in een hoge kom en laat licht afkoelen.

  10. Meng er een voor een de eieren onder met een houten lepel. Voeg daarna de bloem, de grofgehakte witte chocolade, de room en de geroosterde noten toe.

  11. Beboter een rechthoekige bakvorm (± 16 x 26 cm) of bekleed met bakpapier. Schep het deeg in de vorm en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Bedek met een vel aluminiumfolie en laat nog 20 min. bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met het cacaopoeder en snij in vierkante koekjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  4. Hak de witte chocolade heel grof.

  5. Rooster de noten 10 min. in de voorverwarmde oven. Snij daarna in 2 of 3, afhankelijk van de grootte.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  8. Smelt de pure chocolade, samen met 150 g boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer er de donkerbruine suiker onder.

  9. Schep de gesmolten chocolade in een hoge kom en laat licht afkoelen.

  10. Meng er een voor een de eieren onder met een houten lepel. Voeg daarna de bloem, de grofgehakte witte chocolade, de room en de geroosterde noten toe.

  11. Beboter een rechthoekige bakvorm (± 16 x 26 cm) of bekleed met bakpapier. Schep het deeg in de vorm en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Bedek met een vel aluminiumfolie en laat nog 20 min. bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met het cacaopoeder en snij in vierkante koekjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 420 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 41.5 g
Eiwit 5.6 g

Bekijk het recept digitaal