Bruschetta met geitenricotta en scampi's
Bruschetta met geitenricotta en scampi's

Bruschetta met geitenricotta en scampi's

1 u.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 127 kcal
Vet 6 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 12.3 g
Suiker 5.4 g
Vezel 1 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Pluk de blaadjes dragon (hou er enkele apart).

  2. Meng de olijfolie met de honing, de dragon, peper en zout. Knip de tomaten in trosjes van 2 à 3 tomaten en marineer 15 min.

  3. Snij 1 citroen in dunne ringen. Rasp de schil (niet het wit) van de andere citroen.

  4. Maak het citroen-basilicumzout: Pluk de blaadjes basilicum en droog ze 1 u. 30 in een voorverwarmde oven op 50 °C. Of droog ze in de microgolfoven, leg ze dan tussen 2 vellen keukenrol en verwarm enkele seconden op 900 W. Verkruimel de basilicumblaadjes en meng ze met de citroenzeste onder het zeezout. Stamp eventueel extra fijn met een vijzel.

  5. Leg een bakmat voor de barbecue op de grill. Leg er de tomaten, de scampibrochettes en de bruschetta's op. Draai de bruschetta's na 1 min. om en haal van de barbecue. Laat de rest nog 2 à 3 min. bakken.

  6. Besmeer de bruschetta's met de ricotta en leg er telkens 1 scampibrochette en enkele tomaten op. Bestrooi met het citroen-basilicumzout en werk af met een citroenringetje en de rest van de dragon.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Pluk de blaadjes dragon (hou er enkele apart).

  2. Meng de olijfolie met de honing, de dragon, peper en zout. Knip de tomaten in trosjes van 2 à 3 tomaten en marineer 15 min.

  3. Snij 1 citroen in dunne ringen. Rasp de schil (niet het wit) van de andere citroen.

  4. Maak het citroen-basilicumzout: Pluk de blaadjes basilicum en droog ze 1 u. 30 in een voorverwarmde oven op 50 °C. Of droog ze in de microgolfoven, leg ze dan tussen 2 vellen keukenrol en verwarm enkele seconden op 900 W. Verkruimel de basilicumblaadjes en meng ze met de citroenzeste onder het zeezout. Stamp eventueel extra fijn met een vijzel.

  5. Leg een bakmat voor de barbecue op de grill. Leg er de tomaten, de scampibrochettes en de bruschetta's op. Draai de bruschetta's na 1 min. om en haal van de barbecue. Laat de rest nog 2 à 3 min. bakken.

  6. Besmeer de bruschetta's met de ricotta en leg er telkens 1 scampibrochette en enkele tomaten op. Bestrooi met het citroen-basilicumzout en werk af met een citroenringetje en de rest van de dragon.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 127 kcal
Vet 6 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 12.3 g
Suiker 5.4 g
Vezel 1 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal