- Bewaar

- Bewaar
Bruschetta met geitenricotta en scampi's
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Pluk de blaadjes dragon (hou er enkele apart).
-
Meng de olijfolie met de honing, de dragon, peper en zout. Knip de tomaten in trosjes van 2 à 3 tomaten en marineer 15 min.
-
Snij 1 citroen in dunne ringen. Rasp de schil (niet het wit) van de andere citroen.
-
Maak het citroen-basilicumzout: Pluk de blaadjes basilicum en droog ze 1 u. 30 in een voorverwarmde oven op 50 °C. Of droog ze in de microgolfoven, leg ze dan tussen 2 vellen keukenrol en verwarm enkele seconden op 900 W. Verkruimel de basilicumblaadjes en meng ze met de citroenzeste onder het zeezout. Stamp eventueel extra fijn met een vijzel.
-
Leg een bakmat voor de barbecue op de grill. Leg er de tomaten, de scampibrochettes en de bruschetta's op. Draai de bruschetta's na 1 min. om en haal van de barbecue. Laat de rest nog 2 à 3 min. bakken.
-
Besmeer de bruschetta's met de ricotta en leg er telkens 1 scampibrochette en enkele tomaten op. Bestrooi met het citroen-basilicumzout en werk af met een citroenringetje en de rest van de dragon.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Pluk de blaadjes dragon (hou er enkele apart).
-
Meng de olijfolie met de honing, de dragon, peper en zout. Knip de tomaten in trosjes van 2 à 3 tomaten en marineer 15 min.
-
Snij 1 citroen in dunne ringen. Rasp de schil (niet het wit) van de andere citroen.
-
Maak het citroen-basilicumzout: Pluk de blaadjes basilicum en droog ze 1 u. 30 in een voorverwarmde oven op 50 °C. Of droog ze in de microgolfoven, leg ze dan tussen 2 vellen keukenrol en verwarm enkele seconden op 900 W. Verkruimel de basilicumblaadjes en meng ze met de citroenzeste onder het zeezout. Stamp eventueel extra fijn met een vijzel.
-
Leg een bakmat voor de barbecue op de grill. Leg er de tomaten, de scampibrochettes en de bruschetta's op. Draai de bruschetta's na 1 min. om en haal van de barbecue. Laat de rest nog 2 à 3 min. bakken.
-
Besmeer de bruschetta's met de ricotta en leg er telkens 1 scampibrochette en enkele tomaten op. Bestrooi met het citroen-basilicumzout en werk af met een citroenringetje en de rest van de dragon.