Bruschette met ricotta en aardbeien
Bruschette met ricotta en aardbeien

Bruschette met ricotta en aardbeien

Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 79 kcal
Vet 2.4 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 11.6 g
Suiker 4.1 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 2.5 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Laat de stokbroodjes lichtjes ontdooien tot u ze kan doorsnijden. Snij elk broodje in 8 schuine sneetjes (snij de uiteinden eraf). Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Zet ± 8 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

  4. Rits intussen de tijm van de takjes en snipper heel fijn.

  5. Snij de aardbeien in blokjes en meng met de tijm en de honing.

  6. Meng de ricotta met een snuifje fleur de sel en zwarte peper en besmeer er de sneetjes stokbrood mee. Verdeel er de aardbeien over en besprenkel met de balsamicocrème.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Laat de stokbroodjes lichtjes ontdooien tot u ze kan doorsnijden. Snij elk broodje in 8 schuine sneetjes (snij de uiteinden eraf). Leg op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Zet ± 8 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

  4. Rits intussen de tijm van de takjes en snipper heel fijn.

  5. Snij de aardbeien in blokjes en meng met de tijm en de honing.

  6. Meng de ricotta met een snuifje fleur de sel en zwarte peper en besmeer er de sneetjes stokbrood mee. Verdeel er de aardbeien over en besprenkel met de balsamicocrème.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 79 kcal
Vet 2.4 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 11.6 g
Suiker 4.1 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 2.5 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal