Brusselse gratin
Brusselse gratin

Brusselse gratin

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 54 g
Koolhydraat 27.7 g
Eiwit 34.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de spruitjes in 4 en het spek in reepjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snipper de salie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de spruitjes samen met een scheutje water 15 min. op een zacht vuur.

  7. Voeg de fijngesnipperde salieblaadjes en de honing toe en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  9. Meng de gestoofde spruitjes en 1 eetl. boter onder de aardappelpuree.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekreepjes bruin. Voeg de filet americain toe, maak los met een vork en bak gaar. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

  12. Schep het vlees in een ovenschaal en bedek met de puree.

  13. Verdeel er de geraspte kaas over en zet 20 min. in de oven tot de kaas mooi goudbruin is.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g spruitjes in 4 en 1 geschilde aardappel in blokjes. Kook ± 15 min. gaar in een bodempje water. 2 Verhit ondertussen 1 koffiel. plantaardige vetstof in een pan en bak 30 g filet americain (beenhouwerij) gaar. Maak los met een vork. 3 Prak fijn samen met 1/2 koffiel. vloeibare honing en meng er het gehakt onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de spruitjes in 4 en het spek in reepjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snipper de salie fijn.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de spruitjes samen met een scheutje water 15 min. op een zacht vuur.

  7. Voeg de fijngesnipperde salieblaadjes en de honing toe en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  9. Meng de gestoofde spruitjes en 1 eetl. boter onder de aardappelpuree.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekreepjes bruin. Voeg de filet americain toe, maak los met een vork en bak gaar. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

  12. Schep het vlees in een ovenschaal en bedek met de puree.

  13. Verdeel er de geraspte kaas over en zet 20 min. in de oven tot de kaas mooi goudbruin is.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 100 g spruitjes in 4 en 1 geschilde aardappel in blokjes. Kook ± 15 min. gaar in een bodempje water. 2 Verhit ondertussen 1 koffiel. plantaardige vetstof in een pan en bak 30 g filet americain (beenhouwerij) gaar. Maak los met een vork. 3 Prak fijn samen met 1/2 koffiel. vloeibare honing en meng er het gehakt onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Vet 54 g
Koolhydraat 27.7 g
Eiwit 34.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Tormentoso Chenin Blanc Cellar Selection Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal