Buffelmozzarellataart met broccoli
Buffelmozzarellataart met broccoli

Buffelmozzarellataart met broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 815 kcal
Vet 43.8 g
Verzadigd vet 17.9 g
Koolhydraat 71.8 g
Suiker 9.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 30.1 g
Zout 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in dunne reepjes.

  4. Pers het knoflook.

  5. Snij de tomaatjes in 2.

  6. Pluk de blaadjes van de waterkers en hak grof.

  7. Meng 2 eetl. olijfolie met de groene pesto.

  8. Pluk de blaadjes basilicum.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de broccoli 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Mix 2/3 van de broccoliroosjes en de steel met de ricotta, het knoflook en de basilicumblaadjes tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  13. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Besmeer met het broccolimengsel. Hou aan de randen 1 cm over. Beleg met de tomaten en de rest van de broccoliroosjes (eventueel in kleine stukjes gesneden). Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal uit de oven en schik de mozzarella in het midden van de taart. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en een draai van de pepermolen. Bak nog 3 à 5 min. (de mozzarella hoeft nog niet gesmolten te zijn).

  15. Afwerking:
  16. Strooi de waterkers over de mozzarellataart en verdeel ze zo dat iedereen 1/4 van de mozzarella heeft.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in dunne reepjes.

  4. Pers het knoflook.

  5. Snij de tomaatjes in 2.

  6. Pluk de blaadjes van de waterkers en hak grof.

  7. Meng 2 eetl. olijfolie met de groene pesto.

  8. Pluk de blaadjes basilicum.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de broccoli 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  12. Mix 2/3 van de broccoliroosjes en de steel met de ricotta, het knoflook en de basilicumblaadjes tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  13. Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Besmeer met het broccolimengsel. Hou aan de randen 1 cm over. Beleg met de tomaten en de rest van de broccoliroosjes (eventueel in kleine stukjes gesneden). Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal uit de oven en schik de mozzarella in het midden van de taart. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en een draai van de pepermolen. Bak nog 3 à 5 min. (de mozzarella hoeft nog niet gesmolten te zijn).

  15. Afwerking:
  16. Strooi de waterkers over de mozzarellataart en verdeel ze zo dat iedereen 1/4 van de mozzarella heeft.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 815 kcal
Vet 43.8 g
Verzadigd vet 17.9 g
Koolhydraat 71.8 g
Suiker 9.6 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 30.1 g
Zout 4.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Miguel Torres `Las Mulas' Reserva Sauvignon Blanc D.O. Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal