- Bewaar

- Bewaar
Buffelmozzarellataart met broccoli
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Miguel Torres `Las Mulas' Reserva Sauvignon Blanc D.O. Central Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in dunne reepjes.
-
Pers het knoflook.
-
Snij de tomaatjes in 2.
-
Pluk de blaadjes van de waterkers en hak grof.
-
Meng 2 eetl. olijfolie met de groene pesto.
-
Pluk de blaadjes basilicum.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de broccoli 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Mix 2/3 van de broccoliroosjes en de steel met de ricotta, het knoflook en de basilicumblaadjes tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
-
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Besmeer met het broccolimengsel. Hou aan de randen 1 cm over. Beleg met de tomaten en de rest van de broccoliroosjes (eventueel in kleine stukjes gesneden). Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en schik de mozzarella in het midden van de taart. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en een draai van de pepermolen. Bak nog 3 à 5 min. (de mozzarella hoeft nog niet gesmolten te zijn).
-
Afwerking:
-
Strooi de waterkers over de mozzarellataart en verdeel ze zo dat iedereen 1/4 van de mozzarella heeft.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Miguel Torres `Las Mulas' Reserva Sauvignon Blanc D.O. Central Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in dunne reepjes.
-
Pers het knoflook.
-
Snij de tomaatjes in 2.
-
Pluk de blaadjes van de waterkers en hak grof.
-
Meng 2 eetl. olijfolie met de groene pesto.
-
Pluk de blaadjes basilicum.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de broccoli 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Mix 2/3 van de broccoliroosjes en de steel met de ricotta, het knoflook en de basilicumblaadjes tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
-
Rol het pizzadeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Besmeer met het broccolimengsel. Hou aan de randen 1 cm over. Beleg met de tomaten en de rest van de broccoliroosjes (eventueel in kleine stukjes gesneden). Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en schik de mozzarella in het midden van de taart. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en een draai van de pepermolen. Bak nog 3 à 5 min. (de mozzarella hoeft nog niet gesmolten te zijn).
-
Afwerking:
-
Strooi de waterkers over de mozzarellataart en verdeel ze zo dat iedereen 1/4 van de mozzarella heeft.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Miguel Torres `Las Mulas' Reserva Sauvignon Blanc D.O. Central Valley - Chili