Bulgursalade met geroosterde groenten

Bulgursalade met geroosterde groenten

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 5.4 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 12.3 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4. Schraap er de zaadjes uit en snij in gelijke blokjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes.

  5. Snij de wortel in de lengte in 4 en snij in gelijke blokjes.

  6. Snij de ui in 4 partjes en maak de stukjes los.

  7. Rasp de schil van de citroen (u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Meng de courgette, de paprika, de wortel en de ui met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen.

  12. Doe ondertussen de bulgur in een mengkom en overgiet met 6 dl water. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork. Meng met 1 eetl. olijfolie en een snuifje zout.

  13. Meng 4 eetl. olijfolie met de citroenzeste en het citroensap. Kruid met komijnpoeder, peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Meng de gegrilde groenten met de bulgur en de vinaigrette. Schik wat blaadjes babyspinazie op de borden en verdeel er het bulgurslaatje over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4. Schraap er de zaadjes uit en snij in gelijke blokjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes.

  5. Snij de wortel in de lengte in 4 en snij in gelijke blokjes.

  6. Snij de ui in 4 partjes en maak de stukjes los.

  7. Rasp de schil van de citroen (u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Meng de courgette, de paprika, de wortel en de ui met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen.

  12. Doe ondertussen de bulgur in een mengkom en overgiet met 6 dl water. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork. Meng met 1 eetl. olijfolie en een snuifje zout.

  13. Meng 4 eetl. olijfolie met de citroenzeste en het citroensap. Kruid met komijnpoeder, peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Meng de gegrilde groenten met de bulgur en de vinaigrette. Schik wat blaadjes babyspinazie op de borden en verdeel er het bulgurslaatje over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 5.4 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 12.3 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal