- Bewaar
- Bewaar
Bulgursalade met geroosterde groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4. Schraap er de zaadjes uit en snij in gelijke blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de wortel in de lengte in 4 en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de ui in 4 partjes en maak de stukjes los.
-
Rasp de schil van de citroen (u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng de courgette, de paprika, de wortel en de ui met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
-
Doe ondertussen de bulgur in een mengkom en overgiet met 6 dl water. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork. Meng met 1 eetl. olijfolie en een snuifje zout.
-
Meng 4 eetl. olijfolie met de citroenzeste en het citroensap. Kruid met komijnpoeder, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de gegrilde groenten met de bulgur en de vinaigrette. Schik wat blaadjes babyspinazie op de borden en verdeel er het bulgurslaatje over.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4. Schraap er de zaadjes uit en snij in gelijke blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de wortel in de lengte in 4 en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de ui in 4 partjes en maak de stukjes los.
-
Rasp de schil van de citroen (u hebt 1 koffiel. zeste nodig). Pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng de courgette, de paprika, de wortel en de ui met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
-
Doe ondertussen de bulgur in een mengkom en overgiet met 6 dl water. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork. Meng met 1 eetl. olijfolie en een snuifje zout.
-
Meng 4 eetl. olijfolie met de citroenzeste en het citroensap. Kruid met komijnpoeder, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de gegrilde groenten met de bulgur en de vinaigrette. Schik wat blaadjes babyspinazie op de borden en verdeel er het bulgurslaatje over.