Bulgurslaatje met rode biet en prinsessenbonen
Bulgurslaatje met rode biet en prinsessenbonen

Bulgurslaatje met rode biet en prinsessenbonen

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 23.8 g
Koolhydraat 51 g
Eiwit 18.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-ui fijn.

  4. Snij de gestoomde rode bieten in kleine blokjes en dep goed droog.

  5. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en snij de prinsessenbonen in 2.

  8. Doe de bulgur ondertussen in een mengkom en overgiet met 5 dl kokend en lichtgezouten water. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.

  9. Meng de prinsessenbonen samen met de rode biet en de babyspinazie onder de bulgur.

  10. Meng de olijfolie met de sherryazijn en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Besprenkel het bulgurslaatje met de vinaigrette. Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de sesamzaadjes.

Tip

Lekker bij lamskoteletjes of dunne lende.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-ui fijn.

  4. Snij de gestoomde rode bieten in kleine blokjes en dep goed droog.

  5. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en snij de prinsessenbonen in 2.

  8. Doe de bulgur ondertussen in een mengkom en overgiet met 5 dl kokend en lichtgezouten water. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.

  9. Meng de prinsessenbonen samen met de rode biet en de babyspinazie onder de bulgur.

  10. Meng de olijfolie met de sherryazijn en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Besprenkel het bulgurslaatje met de vinaigrette. Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de sesamzaadjes.

Tip

Lekker bij lamskoteletjes of dunne lende.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 23.8 g
Koolhydraat 51 g
Eiwit 18.5 g

Bekijk het recept digitaal