- Bewaar

- Bewaar
Bulgurslaatje met rode biet en prinsessenbonen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de lente-ui fijn.
-
Snij de gestoomde rode bieten in kleine blokjes en dep goed droog.
-
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en snij de prinsessenbonen in 2.
-
Doe de bulgur ondertussen in een mengkom en overgiet met 5 dl kokend en lichtgezouten water. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.
-
Meng de prinsessenbonen samen met de rode biet en de babyspinazie onder de bulgur.
-
Meng de olijfolie met de sherryazijn en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Besprenkel het bulgurslaatje met de vinaigrette. Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de sesamzaadjes.
Lekker bij lamskoteletjes of dunne lende.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de lente-ui fijn.
-
Snij de gestoomde rode bieten in kleine blokjes en dep goed droog.
-
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en snij de prinsessenbonen in 2.
-
Doe de bulgur ondertussen in een mengkom en overgiet met 5 dl kokend en lichtgezouten water. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.
-
Meng de prinsessenbonen samen met de rode biet en de babyspinazie onder de bulgur.
-
Meng de olijfolie met de sherryazijn en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Besprenkel het bulgurslaatje met de vinaigrette. Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de sesamzaadjes.
Lekker bij lamskoteletjes of dunne lende.