Bulgurslaatje met runderreepjes en gegrilde groenten
Bulgurslaatje met runderreepjes en gegrilde groenten

Bulgurslaatje met runderreepjes en gegrilde groenten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 869 kcal
Vet 41.7 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 64.1 g
Suiker 11.4 g
Vezel 16.1 g
Eiwit 51 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verdeel de diepgevroren groentemix over een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Kook intussen de bulgur gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Rasp de schil van de citroen en pers hem.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de entrecote ± 4 min. aan elke kant, of langer naar smaak. Wikkel daarna in aluminiumfolie en laat even rusten.

  7. Hak intussen de noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  8. Meng de bulgur met het citroensap, de citroenzeste en 2 eetl. olijfolie. Kruid goed met peper en zout en bestrooi met de noten.

  9. Snij de entrecote in reepjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verdeel de diepgevroren groentemix over een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Kook intussen de bulgur gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Rasp de schil van de citroen en pers hem.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de entrecote ± 4 min. aan elke kant, of langer naar smaak. Wikkel daarna in aluminiumfolie en laat even rusten.

  7. Hak intussen de noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  8. Meng de bulgur met het citroensap, de citroenzeste en 2 eetl. olijfolie. Kruid goed met peper en zout en bestrooi met de noten.

  9. Snij de entrecote in reepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 869 kcal
Vet 41.7 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 64.1 g
Suiker 11.4 g
Vezel 16.1 g
Eiwit 51 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Bruin Donker abdijbier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' - A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal