Burrito's met frisse tomatensalsa
Burrito's met frisse tomatensalsa

Burrito's met frisse tomatensalsa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 39.7 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 32.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui, de koriander en de peterselie fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak ± 5 min. Maak los met een vork. Voeg de burritosaus toe en laat 10 min. sudderen.

  8. Voeg de fijngesnipperde peterselie toe en kruid met peper en zout.

  9. Meng intussen alle ingrediënten voor de tomatensalsa.

  10. Klop de room op.

  11. Verwarm de tortilla's ± 3 min. in een pan of onder de grill.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het gehakt over de tortilla's en rol op. Leg ze op een bord en schep er de tomatensalsa en de opgeklopte room over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui, de koriander en de peterselie fijn.

  4. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak ± 5 min. Maak los met een vork. Voeg de burritosaus toe en laat 10 min. sudderen.

  8. Voeg de fijngesnipperde peterselie toe en kruid met peper en zout.

  9. Meng intussen alle ingrediënten voor de tomatensalsa.

  10. Klop de room op.

  11. Verwarm de tortilla's ± 3 min. in een pan of onder de grill.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel het gehakt over de tortilla's en rol op. Leg ze op een bord en schep er de tomatensalsa en de opgeklopte room over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 39.7 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 32.6 g

Bekijk het recept digitaal