Caesarsalade met kip en zuurdesembrood

Caesarsalade met kip en zuurdesembrood

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 761 kcal
Vet 49.1 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 34.9 g
Suiker 4.1 g
Vezel 5 g
Eiwit 42.4 g
Zout 4.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Maak de blaadjes van de Romeinse slaharten los. Snij eventueel in de lengte in 2.

  4. Breek het brood in hapklare stukken.

  5. Rasp de parmezaan fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verspreid de broodstukjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. SChik op de zijkant van de bakplaat de sneetjes coppa en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Prak ondertussen de anjovis fijn met een vork en roer onder de mayonaise samen met de worcestersaus, het zout en de mosterd. Kruid met zwarte peper.

  10. Breng water aan de kook samen met de azijn en wacht tot er bubbeltjes in het water verschijnen. Zeet het vuur zachter zodat ht water net onder het kookpunt blijft. Roer met een lepel in het warme water, zodat er een kleine draaikolk ontstaat. Breek het ei in een kmmetje of een pollepel en laat het voorzichtig in het draaiende water glijden. Laat 3 à 4 min. garen. Schep het ein met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Hou afgedekt warm. Herhaal met de andere 3 eieren.

  11. Verdeel de blaadjes sla, de koude kip en de stukjes brood over de borden en breek er de coppa over. Schik er een gepocheerd ei bovenop en bestrooi met de geraspte parmezaan en de Salad Topper Super Seeds. Serveer met de anjovismayonaise.

Tip

- Lijkt een gepocheerd eitje u iets te moeilijk? Vervang dit dan door een hardgehookt eitje of een spiegelei. Makkelijk en lekker! - Ook lekker met wat tartaarsaus op een broodje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Maak de blaadjes van de Romeinse slaharten los. Snij eventueel in de lengte in 2.

  4. Breek het brood in hapklare stukken.

  5. Rasp de parmezaan fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verspreid de broodstukjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. SChik op de zijkant van de bakplaat de sneetjes coppa en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Prak ondertussen de anjovis fijn met een vork en roer onder de mayonaise samen met de worcestersaus, het zout en de mosterd. Kruid met zwarte peper.

  10. Breng water aan de kook samen met de azijn en wacht tot er bubbeltjes in het water verschijnen. Zeet het vuur zachter zodat ht water net onder het kookpunt blijft. Roer met een lepel in het warme water, zodat er een kleine draaikolk ontstaat. Breek het ei in een kmmetje of een pollepel en laat het voorzichtig in het draaiende water glijden. Laat 3 à 4 min. garen. Schep het ein met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Hou afgedekt warm. Herhaal met de andere 3 eieren.

  11. Verdeel de blaadjes sla, de koude kip en de stukjes brood over de borden en breek er de coppa over. Schik er een gepocheerd ei bovenop en bestrooi met de geraspte parmezaan en de Salad Topper Super Seeds. Serveer met de anjovismayonaise.

Tip

- Lijkt een gepocheerd eitje u iets te moeilijk? Vervang dit dan door een hardgehookt eitje of een spiegelei. Makkelijk en lekker! - Ook lekker met wat tartaarsaus op een broodje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 761 kcal
Vet 49.1 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 34.9 g
Suiker 4.1 g
Vezel 5 g
Eiwit 42.4 g
Zout 4.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal